13 Tisjri 5782 | 19 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Cameraman registreert eigen antisemitische tirade tijdens maken reportage Joods huwelijk
Publicatiedatum: zaterdag 12 oktober 2013 Auteur: Brabosh | 992 keer gelezen
Huwelijk, Antisemitisme buitenland, Groot Britannie, Media_antisemitisme »

Een Britse huwelijks videograaf heeft zichzelf bloot gegeven voor de camera door te zeggen dat hij Hitler de Holocaust niet verwijt, terwijl hij een videoreportage maakte van een Joods huwelijk, volgens een artikel en videoclip die donderdag 10 oktober 2013 door The Jewish Chronicle op YouTube werd geplaatst.

In de bewuste videoclip (zie onderaan dit artikel) is te horen hoe de videograaf Anthony Aurelius (42 jr., plaatje rechts) een gore antisemitische tirade afsteekt tijdens het filmen van de bruiloft van Claudia en Stan Gocman in het centrum van Londen.

De stereotiepe reeks antisemitische vooroordelen over Joden doen de revue; gore troep die je overal in de straat kan oppikken; van bij de bakker, de groentenboer tot in de wandelgangen van het parlement. Ordinaire eeuwenoude Jodenhaat die van God tot klein Piereke met smeuig genoegen wordt gecultiveerd.

Anthony AureliusTerwijl Aurelius de bruid minachtend afwijst als “helemaal niet erg aantrekkelijk,” zegt hij tegen zijn assistent: “een aantal van de Joodse vrouwen zijn erg mooi om naar te kijken, maar ik kan je vertellen dat het zo’n f**king koeien zijn… heel erg f**king arrogant. Ze gedragen zich zoals… alsof ze beter zijn dan alle anderen omdat ze uit Israël komen of zoiets,” voegde hij eraan toe.

Hij beweerde ook dat “dit soort mensen” ook nooit door om het even wie werd gerespecteerd, noch dat zij ooit zichzelf respecteerden. Tijdens het fotograferen van de festiviteiten op de dansvloer merkte hij smalend op “Israëlisch dansen… ziekelijk, is het niet?” vooraleer hij zijn mening herhaalde “dat Joden denken dat ze beter zijn dan alle anderen.”

Zijn assistent reageerde met een opmerking over de Holocaust, waarop cameraman Aurelius antwoordde: “Ik denk niet dat ik Hitler van iets heb te beschuldigen.”

De Gocmans vertelden aan de Britse media dat de cameraman hen de volledige onbewerkte versie van de videoreportage had toegezonden nadat hij hen aanvankelijk de verkeerde video zond van een ander huwelijk. Negen maanden later ontvingen zij eindelijk hun huwelijksreportage, maar die was van zo’n povere kwaliteit dat ze hem verzochten om hem zelf te mogen bewerken. Het is toen dat ze de antisemitische opmerkingen conversatie van Aurelius en zijn assistent hoorden op de achtergrond van de reportage, die hij blijkbaar – al dan niet bewust – onbewerkt mee had doorgezonden.

Nadat hij werd geconfronteerd met de inhoud van zijn uitspraken op zijn video, stuurde Aurelius naar verluidt een handgeschreven brief aan de Gocmans, brief die ook in het bezit raakte van de Londense kranten. Daarin schreef hij aan het echtpaar: “Ik weet echt niet wat ik moet zeggen. Ik besef nu dat ik een zwak karakter heb en ik mezelf moet bezinnen. Ik ben diep bedroefd dat ik u beledigd heb. Ik heb hierbij een cheque ingesloten voor een volledige terugbetaling en ik verontschuldig me diep.”

Mevrouw Claudia Gocman (27 jr.) wees zijn verontschuldigingen van de hand. “Hij was niet erg berouwvol – totdat hij betrapt werd,” zei Ralph Lauren van de Chronicle. “Ik denk niet dat hij ook maar de minste spijt heeft, hij probeert er alleen [ongestraft] mee weg te komen. Maar we hebben het bewijs in handen en iedereen kan zien wat voor iemand hij in werkelijkheid is.”

“Sinds het verhaal in The Jewish Chronicle verscheen,” vertelt Mevr. Gocman, “Heb ik de hele dag door non-stop telefoons en berichten gekregen. Ik wordt overweldigd door al die steun van mensen. Een aardige Joodse man bood me aan om de videobeelden gratis te bewerken. Iedereen is compleet in shock; eerstens omdat de video van een professioneel bedrijf kwam en tweedens omdat het het zo’n feestelijke omgeving was. Er staan ook enkele gemene commentaren online, maar ik neem het niet persoonlijk op omdat ik weet dat er [veel] antisemitisme is in de wereld.”

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.