22 Sjewat 5782 | 24 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Terroristentunnel van Hamas gebouwd met 500 ton Israƫlisch cement
Publicatiedatum: maandag 14 oktober 2013 Auteur: Brabosh en Lea Farkash | 1.081 keer gelezen
Terrorisme, Gaza, Defensie en Veiligheid, Lea Farkash, Wapensmokkel, kidnapping »

Stilaan geeft de Israëlische legerleiding meer details vrij over de terroristentunnel van Hamas die het afgelopen weekeinde werd onthuld aan de pers. De tunnel werd reeds op 7 oktober ’13 ontdekt, zo blijkt, en ligt op een diepte van 18 meter. Hij verbindt het Gazaanse dorpje Abbasan al-Saghira, een landbouwersdorp nabij Khan Younis in de Gazastrook, met de kibboets van Ein Hashlosha in Zuid-Israël in het gebied van de westelijke Negev.  De tunnel zou 1700 meters lang zijn (en geen 2,5 km zoals eerst gemeld.)

Wie de eerste foto’s van de tunnel ziet die gisteren werden vrijgegeven, staat versteld van de omvangrijke en professionele aanpak. De tunnel lijkt wel op een westerse metrotunnel in wording, compleet met U-vormige in beton gegoten spanten. Experts schatten dat ruim 500 ton cement werd gebruikt om de tunnel te verstevigen. Het blijkt dat het hier gaat om Israëlische cement, geleverd en bestemd voor burgerlijke constructies in de Gazastrook.

Majoor Generaal Sami Turgeman, bevelhebber van het Zuidelijke Leger, zei:

“Hamas investeert tientallen miljoenen dollars in het graven van tunnels in plaats van al die (hulp-)gelden te investeren in de gemeenschap, in het bouwen van huizen, scholen, bedrijven en industrie.”

In al die jaren dat ik het Gaza conflict volg, en de honderden beelden van tunnels die ik heb gezien en de velen die ik heb gepubliceerd op deze blog, heb ik nog nooit dergelijke tunnelconstructie gezien. Indrukwekkend en tegelijk afschrikwekkend. Een illustratie die getuigt van de vastberadenheid van de terroristen in Gaza om de oorlog tegen de Joodse staat onverminderd voort te zetten, zowel bovengronds als ondergronds, met of zonder vredesproces.

En waar komt het geld vandaan om deze voorbereidingen voor oorlog te treffen?
VAN JOUW BELASTINGCENTEN. EU bekritiseert aan de Palestijnse Autoriteit en Gaza in een officieel rapport waarschuwt de EU dat de geldelijke steun de bestemming niet bereikt.
De kritiek komt nadat Israël ontelbare malen heeft gewaarschuwd voor soortgelijke mislukkingen. De USA gaf hulp van $88.600.000 aan de Palestijnse Autoriteit. Afgelopen weekend kwam de Sunday Times met dit bericht. Het uiteindelijke rapport is nog niet verschenen. Dit rapport is door het Europese Hof geschreven. Volgens het rapport, gaf de Europese Unie aan de Palestijnen bijna 2,5 miljard euro aan de jaren 2008 – 2012, maar zelden is gecontroleerd waar het geld naartoe ging. Onderzoekers van de EU waren onlangs in Oost-Jeruzalem, Gaza en de Westelijke Jordaanoever en daar hebben zij gezien hoe het geld niet op zijn bestemming is aangekomen.
Uit het rapport blijkt dat er bezorgdheid is over het feit dat het geld niet goed gebruikt wordt als gevolg van corruptie. In dit verslag is de Europese Commissie en de minister van Buitenlandse Zaken Catherine Ashton sterk bekritiseerd. Het rapport ging over gelden als steun aan Egypte zijn gestuurd, dit geld was ook verdwenen. Het rapport stelde vast dat de vertegenwoordigers van de Europese Unie niet eens de moeite hebben genomen om na te gaan waar het geld is gebleven.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.