22 Sjewat 5782 | 24 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Chevron breidt zich voor voor de mega Sjabbat-bedevaart
Publicatiedatum: vrijdag 18 oktober 2013 Auteur: Redactie | 939 keer gelezen
Heilige Plaatsen, Redactie, Maatschappij, Chevron »
De Joodse gemeenschap van Chevron bereidt zich voor voor een enorme opkomst van Joden de volgende Sjabbat naar Maraat Hamachpela, het graf van Adam, Chava, onze Aartsvaders en – moeders. Dit naar aanleiding van Parasja Chajjei Sara.

Woordvoerder van de Joodse gemeenschap vertelt aan Arutz7: "Hier kunnen we weer voelen hoe Avraham Avinoe tussen ons is. Hier kunnen we een eenheid vormen met onze Aartsvaders en Aartsmoeders." Betreft de veiligheid gaf hij aan dat mensen zich geen zorgen over hoeven te maken, omdat Chevron tot op de tand beveiligd zal zijn.

Wereldwijd komen tienduizenden Joden jaarlijks bijeen om deze parasja in Chevron samen te vieren. Dit gaat gepaard met samen eten, samen dawnen [bidden] en samen Toralernen [Bijbelstudie]. Onder deze duizenden en nog eens duizenden Jidden zullen ook de leden van de Knesset bevinden. Ook wordt een groep Amerikaanse Joden uit New York verwacht die slechts enkele dagen in Israël zullen zijn, om vervolgens maandag weer op hun werk terug te zijn.

Vorig jaar ontving Chevron meer dan 20.000 mensen.

 

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.