16 Tisjri 5782 | 22 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Bezorgdheid over de recente aardbevingen in Israël
Publicatiedatum: zondag 20 oktober 2013 Auteur: Lea Farkash | 992 keer gelezen
Lea Farkash, Maatschappij, Dieren en natuur »
Vandaag zondag 20 oktober zijn twee aardbevingen in Israël gevoeld. Er is ongerustheid betreffende deze twee aardbevingen want men is bang dat een grote sterke aardbeving op komst kan zijn, G’d bewaar.

De twee aardbevingen vandaag zijn voorafgegaan met kleine bevingen op donderdagavond en zaterdag. De eerste beving van vandaag om 11.50 uur, had de sterkte van 3.6 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving was in het noordelijke gedeelte van het meer van Tiberias, vijf kilometer van Ginnosar. De tweede beving om 15.54 uur had een kracht van 3,6 op de schaal van Richter het epicentrum was net ten zuiden van Ginnosar bij de Kinneret. Bij beide bevingen was er weinig tot geen schade of verwondingen maar de bevingen waren duidelijk voelbaar rond de Kinneret en Tiberias waar de politie werd overladen door telefoontjes van de bewoners en de vele toeristen.

Acht dagen geleden was er ook een aardbeving zuidelijker in het centrale deel van Israël met een sterkte van 6.5 op de schaal van Richter waarvan het epicentrum ongeveer 40 kilometer onder de zeebodem van de Middellandse zee werd gemeten, 70 kilometer ten westen van Kreta. Deze aardbeving was vooral voelbaar voor de mensen in de bovenste verdiepingen van de gebouwen van Ra’anana, Rechovot en Ashkelon. Verder was er geen melding van schade.

Wetenschappers van het Israëlisch Geofysisch Instituut lieten weten dat ze de bevingen onderzoeken naar patronen en aanwijzingen die kunnen aangeven of de plotselinge samenloop van kleine aardbevingen zou kunnen wijzen dat er iets groters op handen is. De Kinneret ligt pal midden op de Syrië – Afrika breuk, die af en toe in beweging is met als resultaat een grote aardbeving.

De laatste grote aardbeving was 6.2 op de schaal van Richter, dit was in 1927. Driehonderd mensen zijn toen omgekomen.

De afgelopen jaren hebben alle scholen deelgenomen aan trainingen in geval van een aardbeving. Zo hangen er ook posters in verschillende ziekenhuizen in Israël met instructies in geval van aardbevingen. In een recent interview met dr. Efraim Laor, die de Landelijke leiding heeft voor aardbeving paraatheid heeft de bevolking aangeraden zich voor te bereiden op een grote aardbeving die Israël zou kunnen treffen . Deskundigen hebben gewaarschuwd dat Israël naar verwachting in de komende jaren door een grote aardbeving kan worden getroffen (G’d bewaar).

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.