22 Aw 5781 | 31 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Parlementslid Voordewind: Nederland financiert Palestijnse terroristen
Publicatiedatum: donderdag 31 oktober 2013 Auteur: Brabosh | 854 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Palestijnse Autoriteit [PA], Hulpgoederen en financiĆ«le steun »

Ramallah, 14 augustus 2013. President van de PA Mahmoud Abbas verwelkomd de eerste lichting Palestijnse ‘vrijheidsstrijders’ als helden, in weze terroristen en massamoordenaars die – in ruil voor niets - door Israël vroegtijdig op vrije voeten werden gesteld. Dinsdag 29 oktober werd onder dezelfde non-condities een tweede contingent veroordeelde criminele Palestijnen vervroegd vrijgelaten.

Nederland schenkt jaarlijks 65 miljoen euro aan de Palestijnse Autoriteit, geleid door Mahmoud Abbas, geld dat bedoeld wordt voor de opbouw van Palestina. Hiermede is Nederland – op zeven landen na – ‘s werelds grootste donateur aan de Palestijnse zaak.

Een aanzienlijk deel van dat bedrag wordt besteed aan financiële steun aan Palestijnse moordenaars en terroristen die in een Israëlische gevangenis zitten. Ook de gezinnen van de gevangenen krijgen een deel van die pot uitbetaald. De omvang van die uitkering wordt – ziekelijk genoeg – bepaald naarmate meer mensen worden omgebracht. Hoe meer Joden vermoord, hoe hoger het bedrag van de dader (of zijn naaste familie) wordt.

Het Nederlandse kamerlid Joël Voordewind (Christen Unie) die vorige week de dubieuze praktijken tijdens zijn bezoek aan ‘Palestina’ ter plekke onderzocht, zei hierover in De Telegraaf van gisteren: “[Uri] Rosenthal zei eerder dat acht ton van ons geld opgaat aan die uitkeringen, maar recente berekeningen laten zien dat het eerder om vier miljoen euro van ons geld gaat.”

Kamerlid Voordewind wil dat Nederland voortaan keiharde voorwaarden moet koppelen aan over hoe die miljoenen euros van de Nederlandse belastingbetalers door de Palestijnse regering worden besteed. Een goed idee van Voordewind is bijvoorbeeld om de hulp aan de Palestijnse Autoriteit op maandelijkse basis te verlenen in plaats van op jaarlijkse basis, om zodoende elke maand te evalueren of de PA inderdaad een doeltreffend anti-terrorismebeleid uitvoert en dat de gelden worden besteed waarvoor ze bedoeld werden.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.