24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Reddingwerkers IDF op de Filipijnen
Publicatiedatum: dinsdag 12 november 2013 Auteur: Redactie | 825 keer gelezen
Redactie, IDF: meest humane leger, Reddingswerk »

Reddingwerkers IDF in Haiti

Een delegatie van de IDF die deskundig zijn op het gebied van opsporing, redding en geneeskunde, zijn inmiddels op de Filipijnen aangekomen. 4,5 miljoen Filipijnen werden zaterdag getroffen door een verwoestende tyfoon, waarvan 10.000 zijn omgekomen en 800.000 vermisten. Volledige wijken zijn van de aardbodem weggevaagd.

De missie is in overeenstemming met de richtlijnen die zondag door de opperbevelhebber of ook wel luitenant-generaal van van de IDF Benny Gantz en de Israëlische regering zijn uitgerold.

De reddingswerkers van de IDF zijn van de Pikud Ha'Oref [Israëlische Thuisfront Commando], een regionale commando die in 1992 tijdens de eerste Golfoorlog is opgericht.

De IDF gaat zich bezighouden met strategische hulpverlening zoals een grondige evaluatie van de situatie en de infrastructuur. Ook zullen er medische teams en trauma professionals van de IDF eerstehulpverlening te bieden. Dat de IDF op de Filipijnen is neergestreken om directe hulp te bieden, is meer dan welkom. Volgens het Rode Kruis zijn artsen druk bezig om gewonden te helpen, maar zijn er geen hulpmiddelen meer.

Israël heeft herhaaldelijk hulp geboden in de nasleep van rampen in het buitenland, waaronder Haïti in 2010, Chili in 2010, Japan in 2011 en ondanks de politieke spanning ook in 2011 in Turkije, maar ook dit jaar in Kenia.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.