21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël eist staking raketaanvallen Hamas
Publicatiedatum: maandag 21 mei 2007 Auteur: Robbert de Witt | 1.116 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Gaza, Raketaanvallen, Staakt-het-vuren »
Als Hamas de raketbeschietingen op Israël vanuit de Palestijnse Gazastrook niet staakt, dan zal de Israëlische luchtmacht de luchtaanvallen op Hamasdoelen opvoeren. Dat zegt de Israëlische ambassadeur Sallai Meridor in Amerika tegen nieuwszender CNN: 'Eén van de basiszaken die een regering moet garanderen aan zijn bevolking is veiligheid.'

Gepaste reactie
De bombardementen die de Israëlische luchtmacht sinds woensdag uitvoert op stellingen van Hamas, zijn een reactie op voortdurende raketaanvallen op het zuiden van Israël door Hamasstrijders. Volgens Israël zijn er in de laatste drie dagen zeker honderd raketten op woonwijken in het zuiden van het land afgevuurd.
In de laatste twee dagen zouden zeker tien Hamasmilitanten door bombardementen zijn gedood. Maar Meridor zegt dat Israël tot nu toe een gepaste reactie op de Hamasaanvallen heeft gegeven. Als de raketaanvallen niet worden gestaakt, zal Israël harder reageren. Ook heeft het Israëlische leger tanks bij de grens met de Palestijnse gebieden. Volgens Israël zijn raketbeschietingen een poging om Israël bij het interne Palestijnse conflict te betrekken.

Vuurgevechten
Sinds vorig weekend is het geweld in de Palestijnse Gazastrook verder geëscaleerd. Militante aanhangers van regeringspartijen Fatah en Hamas leveren al dagenlang vuurgevechten in de straten van Gaza.

Hamaspremier Ismail Haniyeh heeft de bevolking opgeroepen tot eenheid, maar beide partijen hebben zich nauwelijks iets aangetrokken van verschillende bestanden.
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.