24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Inderdaad, deze keer zijn het geen sneeuwballen
Publicatiedatum: donderdag 12 december 2013 Auteur: Redactie | 860 keer gelezen
Redactie, Wegterreur en stenen-gooien, Media_antisemitisme, Media_Politiek, Media_samenleving »

Niet alleen de gladde omstandigheden maken de wegen rond Jeruzalem dus onveilig, maar ook de levensgevaarlijke, met sneeuw omvatte stenen die door terroristische moslims naar Joden worden gegooid. Moslims in Jeruzalem gebruiken sneeuw om stenen te bedekken en gooien die vervolgens naar auto's.

Zo reden twee charedische Joden door Beit Hanina in noord Jeruzalem toen zij door witte projectielen bekogeld werden. Ze waren verbaasd dat de projectielen dwars door de voorruit vlogen. Ze realiseerden zich direct dat er geen sprake was van normale sneeuwballen, maar sneeuwballen met stenen erin. Toen de mannen de schade inspecteerden, werden zij ook nog eens door deze moslims aangevallen, wat daardoor op een geplande hinderlaag leek.

Dit voorval is geen verrassing omdat vorig jaar al duidelijk was dat het deze keer niet om gewone sneeuwballen zou gaan. Een jaar geleden viel namelijk een groep Arabieren twee jonge charedische Joden lastig met sneeuwballen. Ook achtervolgden en schopten zij hen. De scène werd gefilmd door een deelnemer.

Hoewel wij minder over dit fenomeen schrijven, blijft het gooien van stenen dus nog steeds een dagelijks probleem die alleen maar toeneemt. Laatst werd een klein meisje naar het ziekenhuis gebracht. Ze had in haar kinderzitje een steen op haar hoofd gekregen, die door het zijraam was gegooid.

Het effect zonder sneeuw:

 

Laat staan met sneeuw op een spekgladde weg!

Minister van Veiligheid Yitzak Aharonovich [Likud-Beytenu] beloofde eindelijk om een einde te maken aan de intimidatie van Joden in Jeruzalem nadat er Kamervragen gesteld werd door Knesset lid Orit Struk van Joods Thuis. Aharonovich werd ondervraagd naar de sterke toename van de aanvallen van Arabische extremisten op Joden in de Israëlische hoofdstad.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.