23 Tisjri 5782 | 29 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Rabbi Yossi Eilfort wint eerste competitiewedstrijd in martial arts
Publicatiedatum: woensdag 15 januari 2014 Auteur: Joshua Levitt |Vertaling: Brabosh | 936 keer gelezen
Maatschappij, Charediem, Gezondheid en sport, Media_samenleving »

De 22-jarige rabbijn Yossi Eilfort uit Californië, VS, won recent zijn eerste wedstrijd in Gemengde Vechtkunst (Mixed Martial Arts) voor amateurs, berichtte San Diego’s Fox News op dinsdag 14 januari 2014. Zijn doel om deel te nemen aan de competitie was om het belang van veiligheid en fitheid in de orthodox-joodse gemeenschap te bevorderen, vertelde Eilfort aan The Algemeiner. De rabbijn zei dat hij nooit eerder in zijn leven iemand had geslagen.

Hoewel martial arts niet nieuw zijn voor hem – 12 jaar geleden raakte de jonge rabbijn bevriend met een Krav Maga instructeur – betrad hij amper zes maanden geleden voor het eerst de ‘octagon’ (achthoek) ring via MMA vechter en judo specialist Thierry Sokoudjou uit Kameroen die hem bij de Team Quest Gym in Encinitas trainde.

Eilfort vertelde aan Fox News dat hij zich de ‘lichamelijke, geestelijke en persoonlijke uitdaging’ van MMA wilde eigen maken en niet om mensen te kwetsen. Vanuit zijn filosofie zei Eilfort: “Ik denk dat als we ons niet zelf op de proef stellen, dat we dan onze tijd verdoen.”

Zijn coach zei: “Ik had nooit gedacht dat een rabbijn geïnteresseerd zou zijn in vechten. Maar ik liet me opjutten. Hij geeft nooit op.” Eilfort trainde bijna elke dag terwijl hij een evenwicht zocht met zijn synagoge plichten, berichtte Fox News. Hij heeft zelfs getraind op vrijdagochtend, maar moest een laatste voorbereidingsronde voor zijn grote wedstrijd aan zich laten voorbijgaan om de sabbat te vieren.

De wedstrijd vond plaats bij Mansion Fights in een historisch North Hollywood huis, waar hij zei dat zijn trainer grapjes maakte over hem en zijn MMA vechter op de wedstrijdaffiche aankondigde als “The Rabbi“.

Dodelijk ongerust staarde hij voor zich uit, alvorens de achthoek te betreden,  als een eerder verslagen vechter die op een brancard naar buiten werd gereden, zei Fox News, Zo’n 20 vrienden, familie en leden van zijn gemeente kwamen naar de wedstrijd van Eilfort kijken die vrij snel en gemakkelijk zijn tegenstander velde en ook nog eens de tweede ronde won door technische knock-out, of TKO.

“Het was niet erg gemakkelijk om iemand te slaan,” vertelde Eilfort tegenover Fox News. “Ik heb me eigenlijk ingehouden, maar ik heb bewezen wat ik wilde.” De jonge atleet vertelde aan The Algemeiner dat het zijn droom is om een politie-aalmoezenier te worden en dat hij seminaries wil geven in veiligheid en zekerheid aan religieuze studenten.

Yossi Eilfort voert een vuurshow op in Chabad bij La Costa's Soekot Feest in 5773.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.