23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
UNESCO schrapt tentoonstelling over jodendom
Publicatiedatum: woensdag 22 januari 2014 Auteur: Ruben Braeken Stagiair redactie | 848 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, islamitische fascisme, UNESCO, Media_antisemitisme, Media_Politiek »
Veel ophef over een tentoonstelling in Parijs. De expositie over 3500 jaar jodendom in Israël, dat in het hoofdgebouw van UNESCO zou plaatsvinden,  is vlak voor de opening afgeblazen. UNESCO trok haar handen van het project, nadat 22 Arabische landen schriftelijk bezwaar aantekende. Het zou mogelijk  de vredesonderhandelingen met de Palestijnen tegenwerken. Dit tot grote verontwaardiging van Israël.

De tentoonstelling zou in 30 panelen de geschiedenis vertellen van de joden in het Heilige Land. Gevreesd wordt voor Joodse propaganda, waarin de bezetting van de Westelijke Jordaanoever wordt goedgepraat.

UNESCO zegt extra tijd nodig te hebben voor het herzien van de tentoonstelling.  Naar eigen zeggen zou het gaan om een aantal gevoelige kwesties uit de Israëlische geschiedenis. Absurd, zeggen joodse organisaties, gezien UNESCO lange tijd op de hoogte was van de inhoud van de tentoonstelling.

Eerder raakte Israël zijn stemrecht kwijt binnen Unesco omdat ze geen contributie meer betalen, sinds Palestina in 2011 volwaardig lid werd van de organisatie.

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.