17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Gebedsbijeenkomst tegen Kerry's vredesvoorstellen
Publicatiedatum: zondag 02 februari 2014 Auteur: De Redactie | Aangepast door Devorah | 897 keer gelezen
Vredesproces, Maatschappij, Verenigde Staten, Tweestatenoplossing, Tefillot en Broches [Gebeden en Zegeningen], Media_Politiek, Media_samenleving »

Duizenden Joden zijn donderdagavond bijeen gekomen bij de Westelijke Muur, om Hasjem te vragen dat de regering geen compromissen zal sluiten met de Palestijnen en grondgebied aan hen afstaat. Donderdagavond was namelijk de aanvang Rosj Chodesj Adar I, een Eis Ratson [momenten dat Hasjem meer genegen is om gebeden te verhoren].

Het is niet precies duidelijk wat er gebeurt, zei Rabbi Musa Cohen, hoofd van de Kommemiyut, een van de organisatoren van het gebed bij de Kotel, aangezien alle drie de partijen die betrokken zijn bij de gesprekken - Israël , de VS en de PA - details van de gesprekken geheim hebben gehouden. 'Maar hoe we het ook bekijken, het is onwaarschijnlijk dat er voor ons iets goeds uit voortkomt', zei hij.

Met deze en komende gebedsbijeenkomsten, marsen, protestbijeenkomsten en dergelijke wil Kommemiyut de komende week het Israëlische publiek bewust maken van de gevaren van het vredesplan dat waarschijnlijk wordt voorgesteld.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.