27 Kislew 5782 | 01 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Palestijns onderzoek: Palestijnen hebben voorkeur voor Israƫlische producten
Publicatiedatum: maandag 03 februari 2014 Auteur: Redactie | 1.017 keer gelezen
Chamas, Redactie, Maatschappij, Palestijnse Autoriteit [PA], Boycot, BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) »
Hoewel de activisten van BDS [Boycott, Divest, Sanction] de consument en investeerders met succes proberen te overtuigen niet met Israël in zee te gaan, komt 70% van de Palestijnse geïmporteerde producten gewoon uit Israël. Volgens een Palestijns onderzoek is de waarde van deze import maar liefst 3,5 miljard dollar.

Wat een opvallende ontwikkeling is, is dat dezelfde activisten de leider van de Palestijnse Autoriteit [PA] Mahmoud Abbas bekritiseren omdat hij weigert mee te doen om Israël te boycotten. Zelfs Chamas maakt gewoon gebruik van Israëlische producten.
Ook de Palestijnse burgers hebben hun ongenoegen keer op keer laten weten, dat zij niet geholpen zijn met een boycot van Israëlische bedrijven en producten.

Palestijnse winkeliers lieten tijdens het onderzoek weten dat de Israëlische producten gewoon mee concurreren met producten uit Arabische landen en met de lokale producten. Je kunt ze samen op de Palestijnse winkelrekken zien liggen. Het is de Palestijnse consument zelf die een sterke voorkeur heeft voor de Israëlitische producten.

Dezelfde winkeliers denken dat de Palestijnse consument van mening is dat Israëlische producten van een hogere kwaliteit zijn dan de goedkopere lokale producten of producten uit Arabische landen. In de volksmond worden de Israëlitische producten door de Palestijnen aangeprezen als "waar voor je geld? Koop van 'blauw en wit'."

In een interview met de Palestijnse dagblad Al-Quds vertelt Salah Haniyeh, directeur van de PA Consumentenautoriteit, dat Palestijnen geen goede spaarders zijn. "De uitgavenpatroon van de Palestijnen is de belangrijkste reden voor het negatieve saldo van de Autoriteit." Hij meent dat de Palestijnse economie sterk zou verbeteren wanneer de Palestijnen meer lokale producten zouden kopen. Maar hij begrijpt hun terughoudendheid, daar de kwaliteit over het algemeen niet zo goed is.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.