6 Siewan 5781 | 17 mei 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Eilat weer onder vuur
Publicatiedatum: woensdag 05 februari 2014 Auteur: Redactie | 931 keer gelezen
Terrorisme, Redactie, Raketaanvallen, Eilat, (zelfmoord) aanslagen »
Afgelopen vrijdag hebben terroristen weer een raket op Eilat afgeschoten. Bewoners hoorden 2 luide explosies net voor 22.00 uur. De Tseva Adom [Rode Kleur], het bekende 'Red Alert' alarm bevestigde dat er een raket in de regio, waar de bewoners van Eilat de beschietingen hadden waargenomen, was gevallen.

De andere knal die de bewoners waarnamen, was de klap die gepaard gaat wanneer de Iron Dome wordt ingezet om een projectiel uit de lucht te onderscheppen.

Avond voor de laatste aanval in Eilat, hebben terroristen uit Gaza een raket afgevuurd op Netivot, een stad ten zuiden van Israël. De raket explodeerde nagenoeg in een open gebied, waardoor er geen lichamelijk noch materiële letsel of schade ontstond. Dit is de eerste keer sinds de laatste Israëlische operatie [Pillar Defense] in 2012 dat er in de omgeving van Netivot een raket insloeg. De Israëlische luchtmacht heeft direct op deze aanval gereageerd door donderdagnacht diverse terroristische gebieden in Gaza aan te vallen.

De aanval op Eilat was de tweede aanslag in 10 dagen op Eilat. Eilat vaker het doelwit van milities die zich met name ophouden in de Sinaj-woestijn.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.