19 Sjewat 5782 | 21 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
UEFA straft Belgische voetballer voor het uitbrengen van de quenelle, de omgekeerde Hitlergroet
Publicatiedatum: zaterdag 08 maart 2014 Auteur: Brabosh | 969 keer gelezen
Nazi's, Antisemitisme buitenland, BelgiĆ«, quenelle »
Antwerpen, 28 januari 2014. Voetbalspeler Omar Rahou begroet tijdens een zaalvoetbalmatch in de Lotto Arenahal te Antwerpen, zijn idool Adolf Hitler in de hel met een quenellegroet. Rahou maakte het enige Belgische doelpunt tijdens een thuismatch tegen Roemenië.  België werd met 1-6 echter flinkt afgetroefd door de Roemenen en kon zijn ‘quenelle’weer inpakken.

De ‘quenelle’ ziekte lijkt nog steeds niet overgewaaid en dat allerminst in België. Het bestuur van de Europese Voetbal Federatie (UEFA) heeft zonet een Belgische voetballer verboden om nog aan te treden in de volgende tien voetbalmatchen, omwille van het uitbrengen van de antisemitisch quenelle groet, de beruchte omgekeerde Hitlergroet.

De 21-jarige voetballer Omar Rahou maakte het gebaar volgens UEFA “verschillende keren” na zijn goal in de groepsmatch tegen Roemenië. De schorsing geldt voor zowel interlands als Europese clubwedstrijden. Rahou, een speler van de voetbalclub Futsal Châtelineau, kan wel nog in beroep gaan tegen de beslissing van UEFA.

Uiteindelijk kreeg Rahou nog de minimumstraf voor dergelijk racistisch en antisemitisch misdrijf. Achteraf ontkende Omar Rahou dat hij wist wat de quenelle groet betekende. Om zoveel leugenachtige gespeelde onnozelheid werd eens flink gelachen bij de disciplinaire commissie van UEFA die toch unaniem besloot tot deze strafmaatregel. Zo heeft Omar ruim tien weken de tijd om rustig uit te zoeken waar de quenelle precies voor staat. Mijn blog is 24/24u bereikbaar.

Onlangs kreeg de 34-jarige voetballer Nicolas Anelka om dezelfde reden een spelverbod opgelegd alsmede een boete van £ 80.000 (97.000 euro). Hij werd ook veroordeeld tot het verpicht volgen van een ‘cursus onderwijs’, hoewel hij nog wel recht heeft op beroep.

Anelka maakte de ‘quenelle,’ een gebaar dat in Frankrijk terecht beschouwd wordt als antisemitisch, na het scoren van het eerste van zijn twee doelpunten in een 3-3 Premier League gelijkspel tegen West Ham op Upton Park op 28 december 2013. Anelka ontkende dat het gebaar antisemitisch was of dat hij zelf een racist was.

PS: Futsal:
Zaalvoetbal is een zaalsport, een zaalvariant van het voetbal. De sport wordt ook wel futsal genoemd, een woord dat is afgeleid van de Spaanse woorden ‘futbol’ (voetbal) en ‘sala’ (zaal). Futsal of zaalvoetbal wordt gespeeld in een sporthal en met een plofbal (een voetbal maat 4 die bijna niet stuitert). Er wordt vijf tegen vijf gespeeld voor een periode van twee maal 25 minuten. De sport kent eigen regels en de grootte van het speelveld is net als bij handbal, ongeveer 40 bij 20 meter. [bron]

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.