1 Tewet 5782 | 05 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
VS veroordeelt Iraanse schip vol wapens
Publicatiedatum: dinsdag 11 maart 2014 Auteur: Redactie | 857 keer gelezen
Iran, Terrorisme, Gaza, Redactie, Media_antisemitisme, Media_Politiek »
De Iraanse poging om wapens naar Gaza te sturen is volgens het Witte Huis een schending van een resolutie van de VN. Dat waren de woorden van een woordvoerder van het Witte Huis Jay Carney.

Het Witte Huis veroordeelt het feit dat Iran een schip met 40 Syrische M-302 raketten - die een reikwijdte van tussen 90 en 200 kilometers hebben - 181 stuks 122-mm mortiergranaten en 400.000 stuks 7.62mm kaliber kogels heeft gestuurd. Het schip - met een Panamese vlag - is in de Rode Zee, tussen de wateren van Sudan en Eritrea, door de Israëlische marine en Mossad onderschept.

"Wij zijn erg duidelijk over onze visie op het schip met verboden lading en het is een feit dat wij de inspanning van Iran om terroristische organisaties in die regio met wapen te leveren, ten stelligste," gaat Carney verder.

"De zending van geavanceerde wapens waren bedoeld voor militante groeperingen die in Gaza zitten. Zij vormen een directe bedreiging voor de veiligheid van Israël. Wij, de Verenigde Staten, zijn van mening mening dat de resolutie 1929 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Natie geschonden zijn en wij veroordelen dit."

Echter benadrukte Carney dat de nucleaire gesprekken met Iran gehandhaafd blijven, maar dat zij de pogingen van Iran om terroristische organisaties te steunen blijft veroordelen.

Premier Binyamin Netanyahu beschuldigt de wereld van een hypocriete houding, omdat de internationale gemeenschap de ontdekking van de wapens door de IDF bagatelliseren. Hij noemt dit het bewijs "van de schijnheilige tijdperk waarin wij leven. De internationale gemeenschap negeert voortdurend de agressie van Iran en haar rol in het bloedbad in Syrië. Zij maakt zichzelf wijs dat Iran werkelijk het voornemen heeft om geen kernwapens te verkrijgen.

Zowel Iran als Chamas hebben enig verband met de Klos C.
Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft verklaard dat zij een klacht over de zending zal indienen bij de VN-Veiligheidsraad.

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.