1 Tewet 5782 | 05 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Israƫlische luchtmacht slaat na zware raketaanvallen terug
Publicatiedatum: donderdag 13 maart 2014 Auteur: Redactie | 915 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, IDF, Redactie, Sderot, Ashkelon, Raketaanvallen, Islamitische Jihad »
Israëli's wachten in een schuilplaats tijdens een raketaanval in de Zuid-Israëlische stad Sderot

Woensdagavond zijn 60 raketten vanuit Gaza op Israël geschoten. De Islamitische Jihad heeft de aanslagen opgeëist. Israël reageerde met tanks en luchtaanvallen. Volgens de Israëlische overheid is het de zwaarste raketaanvallen sinds november 2012.

De volgende steden zijn de laatste dag onder vuur komen te staan: Sderot [de Iron Dome voorkwam de inslagen in de stad zelf], Yavne, Rechovot, Ashdod en Ashkelon.

Ook vandaag is Israël aangevallen. Door deze gevaarlijke situatie bleven de scholen in Ashdod vandaag dicht. Ondanks de 60 inslagen die vanuit het noorden en het zuiden van de Gazastrook gisteren werden afgevuurd, zijn er geen serieuze gewonden gevallen en viel de materiële schade mee. De Israëlische bevolking in het grensgebied kreeg wel het advies voorlopig in de schuilkelders te blijven.

Hoewel Israël Chamas verantwoordelijk stelt voor de aanslagen, hebben terroristen van de Islamitische Jihad de aanslagen opgeëist als vergelding voor een Israëlische luchtaanval. Daar kwamen 3 terroristen om, nadat ze een granaat hadden afgevuurd op Israëlische militairen. De terreurorganisatie eist in een video van de Joodse bevolking van Israel 'om ons land te verlaten en hun eigen land te vinden'.

Hoe het ook zij, zo'n grote hoeveelheid aanslagen binnen zo'n korte tijd kan niet worden uitgevoerd zonder de toestemming van de Islamitische regering in de Gaza. Premier Binyamin Netanyahu heeft ondertussen zijn veiligheidskabinet bijeen geroepen, terwijl de aantal geluiden om Gaza weer te recupereren sterk toeneemt. Ook de IAF, de Israëlische luchtmacht, heeft niet stil gezeten en hebben inmiddels 29 doelen in Gaza aangevallen, waaronder twee steunpunten van de Islamitische Jihad en stellingen van de militaire arm van Chamas. Ook werden lucht-grond raketten gebruikt, ondersteund door artillerievuur. In de omgeving van Rafah viel een geruime tijd de elektriciteit uit.

Uiteraard heeft de internationale gemeenschap monde de VN secretaris-generaal Ban Ki-moon de vergelding van Israël veroordeeld. De Britse premier David Cameron, die op dit moment Israël vereert met een staatsbezoek, veroordeelde de aanvallen van de terroristen. Bij een persconferentie met premier Netanyahu onderstreepte hij dat een Palestijnse Staat 'geen basis voor terreur' mag zijn.

Zoals altijd zweeg de Palestijnse president Machmoud Abbas toen de terroristen Israël aanvielen, maar toen Israël een vergeldingsactie inzette, gaf hij Israël de schuld van deze explosieve situatie.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.