23 Tisjri 5782 | 29 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Oud-leider KKK-leider schiet in een Joodse wijk 3 mensen dood
Publicatiedatum: maandag 14 april 2014 Auteur: Redactie | 818 keer gelezen
Redactie, Nazi's, Antisemitisme buitenland, Media_antisemitisme »

Net een dag voor Pesach heeft een oud-leider van de Ku Klux Klan [KKK] - Fraisier Glenn Cross [ook wel bekend als Frazier Glenn Miller] - 2 mensen op de parkeerplaats van het Jewish Community Center in de Joodse wijk van Kansas neergeschoten. Een 15 jarige jongen - Reat Griffin Underwood – en zijn grootvader dr. William Lewis Corporon verleefden de schietpartij niet.

Verderop in een bejaardentehuis 'Village Shalom' in Overland Park heeft de 73-jarige Cross ook nog een vrouw van ergens in de 70 dodelijk getroffen. Politie heeft Cross bij de basisschool van Valley Park dichtbij Village Shalom opgepakt, waar 75 kinderen nog op school waren. Cross riep bij zijn arrestatie: “Heil Hitler”.

Er wordt door getuigen aan de politie gemeld dat de schutter aan zijn slachtoffers eerst vroeg “of zij Joods waren” om hen vervolgens dood te schieten. Cross zou op nog twee anderen hebben geschoten, maar die werden niet geraakt. Hij kende zijn slachtoffers niet.

Cross is geen onbekende bij justitie. Eerder werd hij veroordeeld voor wapenbezit met geweld en het organiseren van paramilitaire activiteiten. Hij is actief voor blank nationalisme en verspreidt antisemitische theorieën. Hij is fel gekant tegen homseksualiteit, maar ook tegen immigratie uit arme landen die, zijn zeggen, naar “historisch blanke naties” emigreren.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.