21 Chesjwan 5782 | 27 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Aandacht voor Pesach
Publicatiedatum: maandag 14 april 2014 Auteur: De Redactie | 1.048 keer gelezen
Pesach, Maatschappij, Charediem, Media_feest en gedenkdagen, Media_samenleving »
Joden in Israël zijn druk met de voorbereidingen voor het lentefeest Pesach. Tijdens dit feest wordt de bevrijding van de joodse slavernij in Egypte zoals verteld in de bijbel herdacht. Tijdens Pesach mag er volgens de religieuze voorschriften geen gerezen voedsel worden gegeten. In plaats van regulier brood eet men matzes.

In een fabriek in de buurt van Tel Aviv wordt zoet water verzameld voor het maken van het traditionele Joodse broodgerecht. In de fabriek wordt het deeg gerold en gaan de Matses de oven in. De Rabbijn licht de betekenis van de matze voor het Joodse volk toe.

In Jeruzalem, reinigden mensen hun keukengerei en religieuze voorwerpen in kokend water. Vanavond, de eerste avond van Pesach begint met een feestelijke maaltijd vol rituelen. Pesach duurt in Israël zeven dagen en buiten Israël acht dagen.
Het zou fantastisch zijn als het mogelijk is om wat aandacht aan de uitzending en/of aan de Pesach-playlist te besteden!


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.