21 Chesjwan 5782 | 27 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Geheel in de Spirit van Sederavond: Israël klaar voor Pesach!
Publicatiedatum: donderdag 17 april 2014 Auteur: De Redactie | 1.228 keer gelezen
Pesach, Maatschappij, Charediem, Media_feest en gedenkdagen »
Gisteren waren joden in Israël druk bezig met de laatste voorbereidingen voor Pesach, het Joodse paasfeest. Vlak voor zonsondergang gooiden bewoners van de ultra orthodoxe wijken in Jeruzalem al hun brood en andere graanproducten op een grote brandstapel.

Volgens de traditie mogen joden tijdens de Pesach week geen gezuurd voedsel eten. Hiermee herdenken joden hun reis naar het Beloofde Land nadat zij als slaven in Egypte hadden geleefd.

Maar niet alleen broodverbranding hoort tot de voorbereidingen. Om zeker te zijn dat echt alles koosjer is tijdens de Pesach week, worden alle borden en bestek grondig gewassen in kokend water. Dit om zeker van te zijn dat er geen onreine etensresten achterblijven.

Op de eerste avond van Pesach, de Seideravond, komen de families bij elkaar voor een feestelijk diner. Er wordt dan ook voorgelezen uit de Haggada, een boek over de uittocht uit Egypte. Pesach duurt in Israel nog tot en met volgende week maandag en buiten Israel tot en met dinsdag.
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.