23 Tisjri 5782 | 29 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Nieuwe burgemeester van Marionville Daniel Clevenger: “Ik ben het met Frazier Glenn Cross eens”
Publicatiedatum: donderdag 17 april 2014 Auteur: Redactie | 873 keer gelezen
Redactie, Nazi's, Antisemitisme buitenland »

Afgelopen zondag heeft Frazier Glenn Miller, ook wel Frazier Glenn Cross, een 14-jarige jongen en zijn grootvader in het Jewish Community Center van Kansas City vermoord. Ook schoot hij een vrouw – Terri LaManno – dood bij de nabij gelegen bejaardentehuis. De politie arresteerde de verdachte, die "Heil Hitler" riep nadat hij in hechtenis werd genomen.

De afgelopen dinsdag verkozen nieuwe burgemeester van Marionville noemt Cross “een vriend” en heeft overeenkomstige gevoelens over Joden. "Ik ben een vriend van Frazier Miller [red. 'Cross'] en hielp hem zijn waarschuwingen over de medische industrie te verspreiden. Deze industrie, dat geleid wordt door Joden, heeft het personeelsbestand van de VS vernietigd.” Verder zond Clevenger brieven naar de plaatselijke krant in met de woorden: "maak een paar Joden rijk door ons uit te moorden."

Nu, een paar jaar later, lijkt de mening van Clevenger niet te zijn veranderd. "Er zijn een aantal dingen gaande die ons land vernietigt," legt Clevenger uit. "Wij leven in een valse economie en een aantal van deze bedrijven worden door Joden geleid. Het feit dat de Federal Reserve nep geld drukt en deze vrij in handen geeft, is verkeerd. De mensen die de Federal Reserve leiden, zijn Joden."

Toch beweert deze burgemeester dat de daden van Cross schokkend is. Maar hij begrijpt wel waarom uitgerekend Cross tot deze daad is toegebracht. Hoewel Clevenger de schuld legt bij sommige minderheden, zei hij dat hij tegen geweld is en niemand haat.

De 73-jarige werd in een gesloten cel in een rolstoel voor de rechter gebracht. Cross, die de doodstraf kan krijgen, was tijdens zijn eerste gang naar de rechter slechts gekleed in wat leek op een gewatteerde kiel. Een woordvoerder van het Johnson County gevangenis legde uit dat de knielange zwarte kledingstuk die door Cross werd gedragen een soort "zelfmoordpreventie kiel" is.

De rechter stelde een borg van 10.000.000 dollar vast.

ABC US News | ABC Business News
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.