13 Aw 5780 | 03 augustus 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Zwaar gewonde Oekraïense burgemeester naar Israël
Publicatiedatum: dinsdag 29 april 2014 Auteur: Redactie | 632 keer gelezen
Redactie, (zelfmoord) aanslagen, Oekraïne »
De Oekraïne autoriteiten hebben Israëlische artsen gevraagd om te helpen bij de behandeling van ernstig gewonde burgemeester van Charkov. De autoriteiten zijn naar verluidt van mening dat Israël meer ervaring heeft met de type schotwond waaraan het slachtoffer lijdt.

Hennady Kernes werd gisteren in zijn rug neergeschoten terwijl hij aan het joggen was. De aanslag werd waarschijnlijk door pro-Russische militanten gepleegd. Het feit dat hij Joods is, zou een van de motieven kunnen zijn.

Onderzoek wijst uit dat Kernes waarschijnlijk door een 'deskundige' moordenaar is neergeschoten die een zeer nauwkeurig wapen bezat. Een granaat werd eveneens in de buurt van de misdaad gevonden, maar is gelukkig niet ontploft.

Kerners is geraakt in de longen, maag, lever en de wervelkolom. Artsen vechten voor zijn leven. De rabbijn van Charov, Rabbi Moshe Moskowitz, vertelde de media dat de burgemeester "een zeer dierbare Jood" is "met een warme en liefdevolle binding met de gemeenschap. Wij zijn zeer geschokt door deze moordaanslag. Wij bidden voor zijn gezondheid."

De rabbijn doet een oproep om voor Hennady Kernes te dawnen, bidden. Zijn naam is Mosje ben Channa.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.