17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Moslims vallen Joodse kinderen op de Tempelberg aan
Publicatiedatum: woensdag 30 april 2014 Auteur: Redactie | 1.040 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Heilige Plaatsen, Redactie, Tempelberg [Berg Moriah], Maatschappij, Charediem, Kinderslachtoffers , Verislamitiseren van Joodse heiligdommen, islamitische fascisme, Media_samenleving »

Vorige week woensdag hebben een groep charediem, ultraorthodoxen, onder wie kinderen, de Tempelberg beklommen. Wat een gedenkwaardig moment had moeten zijn, veranderde voor de kinderen in een traumatische ervaring.

Hoewel de meeste charediem van mening zijn dat het verkeerd is om de Tempelberg te betreden, om niet per ongeluk het terrein van het 'Heilige der Heiligen' betreden, zijn er toch charediem die dit wel aandurven en een tour nemen over de plek waar de schepping is begonnen.

In de loop van de tour over de Berg, begonnen moslims objecten zoals schoenen en stokken naar de hoofden van de charediem én de kinderen te slingeren. Ook werden ze bespuugd en een jongetje werd aan zijn pajes [zijlokken] getrokken. Dit terwijl Israëlische politieagenten wanhopig probeerden de orde te handhaven.

De razende moslimmenigte maakte sommige kinderen werkelijk doodsbang en de kleintjes raakten in paniek. Een van de volwassenen in de groep probeerde daarom de kinderen te kalmeren met de woorden: “Wees niet bang! Wees niet bang! Dit is onze plek!” En hij wees naar de heiligste plaats binnen het Jodendom.

In de volgende video zie je hoe angstig de kinderen zich voelden en vastklampen aan hun ouders.


"Het is een wonder dat niemand gewond is geraakt", zei de Temple Movement die de politie heeft beschuldigd dat zij de menigte niet verspreid hebben.

Hoewel de Tempelberg de heiligste plaats binnen het Jodendom is omdat daar de beide Tempels hebben gestaan, blijft het voor Joden nog steeds verboden om op de Berg te bidden. De Joden die deze regels overtreden, worden vaak gearresteerd en mogen de Berg niet meer bezoeken. Maar Joden die zich wel aan de door de moslims opgelegde regeltjes houden, worden heel erg vaak blootgesteld aan mishandeling, bedreiging en geweld. Of ze worden op de voet gevolgd door zowel de politie als leden van de Islamistische Waqf die de Joodse heilige plaats in beheer heeft.

Dan maar verkleed
Niet alleen de Waqf maakt het de Joden erg moeilijk om de Berg te beklimmen, uit angst voor islamitische vijandigheden, vormt de Israëlische politie ook een blok tegen de Joden die de heiligste plaats willen bezoeken. En zelfs wanneer er aan groepen toegang wordt verleend, zijn de meesten niet gemakkelijk als Joden te herkennen.

Dit bracht 2 Joodse jongeren op een idee om zich als moslims te verkleden om zo toch veilig de Berg te kunnen betreden, alleen werden zij betrapt en werden zij meegenomen voor verhoor door de politie van Jeruzalem. Volgens de berichten gaat het hier om seculiere Joden.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.