23 Tisjri 5782 | 29 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël herdenkt gesneuvelden en terreurslachtoffers
Publicatiedatum: maandag 05 mei 2014 Auteur: Redactie | 872 keer gelezen
Jom Hazikaron, Redactie »
Vandaag - Jom Hazikaron - heeft Israël op de 52 militaire begraafplaatsen en honderden oorlogsgraven door het hele land de gevallen soldaten herdacht die gevallen zijn in oorlogen en door terreur. Er waren een half miljoen mensen op de been.

De sinds 1948 23.169 gevallene werden vanaf gisteravond door middel van diverse plechtigheden en ceremonies herdacht om zo hun nagedachtenis levend te houden. Vanmorgen precies om 11.00 gingen de sirenen af door het hele land af.

Diverse politici zoals premier Biyamin Netanyahu en president Peres hebben toespraken gehouden. Netanyahu heeft zelf zijn broer verloren tijdens een militaire operatie in Entebbe in Oeganda.

"We zouden hier vandaag niet zijn wanneer zij niet hun leven voor ons hadden gegeven. Nooit, zelfs niet één moment, mogen wij vergeten aan wie wij het te danken hebben dat we hier zijn," aldus Netanyahu.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.