24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël helpt ontvoerde Nigeriaanse meisjes zoeken
Publicatiedatum: woensdag 14 mei 2014 Auteur: De Redactie | 792 keer gelezen
IDF: meest humane leger, Reddingswerk »
Vier weken na de ontvoering van bijna 300 schoolmeisjes in Nigeria zetten steeds meer landen zich in bij de zoektocht naar de meisjes. Premier Benjamin Netanyahu heeft de Nigeriaanse president Goodluck Jonathan hulp bij de zoektocht naar de ontvoerde meisjes en de strijd tegen de terreur toegezegd. De Nigeriaanse president heeft het Israëlische aanbod aanvaard.

Vorige maand werden 276 Nigeriaanse meisjes uit een school ontvoerd door de islamitische terreurgroep Boko Haram. Maandag werd een video gepubliceerd, waarin de meisjes in islamitische kleding verzen uit de Koran opzeiden (foto). Boko Haram-leider Abubakar Shekau zei in de video, de meisjes vast te houden en te dwingen zich tot de islam te bekeren, totdat de Nigeriaanse regering de gevangen leden van zijn groep vrijlaat.

De regering van de Nigeriaanse president Goodluck Jonathan verwierp de eis, en wendde zich tot de internationale gemeenschap voor hulp. Israël heeft snel op deze oproep gereageerd.

Een regeringswoordvoerder in Abuja zei over de Israëlische steun: 'We zijn verheugd om een sterke partner naast ons te hebben, die uitgebreide ervaring en expertise heeft in de strijd tegen terreur'. Volgens recente berichten helpen Israëlische strijdkrachten al met het verzamelen van inlichtingen en leiden zij Nigeriaanse strijdkrachten bij de aanpak van de dreiging van Boko Haram.

Israël en Nigeria hebben een goede relatie. Er is een gezamenlijke defensie-overeenkomst en Israël heeft Nigeria in het verleden al verkenningsvliegtuigen ter beschikking gesteld.

Afgelopen september was Israël een van de landen die Kenia met adviezen heeft gesteund, toen islamistische gewapende mannen een winkelcentrum in Nairobi hadden aangevallen.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.