23 Kislew 5782 | 26 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Veel Joodse pelgrims naar Djerba
Publicatiedatum: woensdag 21 mei 2014 Auteur: De Redactie | 1.339 keer gelezen
Heilige Plaatsen, Synagoge, Media_Geschiedenis, Media_levensbeschouwing »
Op het eiland Djerba voor de kust van Tunesië komen ieder jaar honderden joden samen voor een kleurrijk ritueel. Een pelgrimstocht naar een bijzonder heiligdom, de eeuwenoude synagoge El Ghriba. In de fundamenten van het Joodse gebedshuis zouden stenen zijn verwerkt uit de Joodse tempel in Jeruzalem.

Ongeveer 2500 bezoekers uit verschillende landen deden dit jaar de bedevaart, 7 keer zo veel als vorig jaar. Een cijfer dat alle verwachtingen overtrof. Perez Trabelsi president van the jewish community in Djerba: "This is the second and last day of pilgrimage season in Ghriba... all pilgrims are very happy .. they spent very nice moments in djerba they saw unexpected things especially security. it will certainly help tunisia to make better reputation and receive more turists in future."

Er is veel beveiliging aanwezig. Maar over het algemeen leven de 1500 joden in Tunesië al jaren in harmonie met de moslims. De laatste jaren daalde het aantal pelgrims waardoor de bedevaart werd ingekort van 6 naar 3 dagen. Nu is de belangstelling dus weer aan het groeien. Dat heeft Djerba te danken aan het ministerie van binnenlandse zaken. Zij hebben enorme stappen gezet om de bedevaart ook voor toeristen aantrekkelijk te maken.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.