24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Vier doden bij aanslag in het Joods Museum van België te Brussel
Publicatiedatum: zaterdag 24 mei 2014 Auteur: Brabosh | 891 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, België, (zelfmoord) aanslagen, Media_antisemitisme »

Zaterdagnamiddag vond in Brussel een afschuwelijke antisemitische aanslag plaats in het Joods Museum van België in de Miniemenstraat aan de Zavel te Brussel. Er vielen vier doden, twee vrouwen en twee mannen. Het zou gaan om twee Israëlische toeristen uit Tel Aviv en twee medewerkers van het museum. Drie mensen stierven ter plaatse en een vierde slachtoffer werd aanvankelijk in kritieke toestand opgenomen in het nabijgelegen Sint-Pietershospitaal, maar die zou enkele uren later overleden zijn aan zijn verwondingen, bericht aldus Joods Actueel Magazine.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders was naar verluidt toevallig in de buurt van het museum, toen mensen die getuige waren geweest van wat er gebeurd was, op hem kwamen toegelopen. Getuigen zagen twee lichamen liggen in het portaal van het museum en een derde lichaam zou nog in het museum zelf liggen, aldus de getuigen op dat ogenblik. Minister Reynders belde vervolgens zelf de hulpdiensten op.

Koelbloedige executie
Een man zou het museum zijn binnengedrongen en geschoten hebben waarna hij is kunnen wegvluchten in een auto. Het zou gaan om één of meerdere daders.

De vier slachtoffers werden allen in het hoofd of in de halsstreek geschoten wat wijst op een koelbloedige executie. De hele buurt werd onmiddelijk afgesloten. Aanvankelijk werd een man aangehouden die ter plekke was, maar die werd later vrijgelaten en wordt thans als getuige beschouwd.

De identiteit van de slachtoffers is intussen reeds bekend maar zal pas worden vrijgegeven van zodra de familie werd ingelicht. De redenen voor de aanslag zijn nog niet bekend maar het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een brutale  antisemitische aanslag. Verder onderzoek zal dat nog moeten uitwijzen. Na de persconferentie in Brussel, die zaterdagavond omstreeks 20u00 werd gehouden, zijn geen nieuwe feiten meer aan het licht gekomen. De jacht op de dader(s) is nog in volle gang.


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.