24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël: terreuraanslag in Brussel resultaat van continu opruien tot Israëlhaat en Jodenhaat
Publicatiedatum: zondag 25 mei 2014 Auteur: Brabosh | 896 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, België, Binyamin Netanyahu, (zelfmoord) aanslagen, Lieberman »
Zoals bekend waren twee van de vier slachtoffers die gisteren koelbloedig werden geëxecuteerd, Israëlische toeristen – een echtpaar in hun vijftiger jaren – en inwoners van de Israëlische grootstad Tel Aviv. Uiteraard worden het onderzoek en de reacties na de aanslag in het Joods Museum te Brussel, ook in Israël op de voet gevolgd.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken (IMFA) heeft in dit verband de volgende persverklaring uitgegeven, bij monde van minister Avigdor Lieberman. Ook premier Benjamin Netanjahoe heeft de aanslag reeds sterk veroordeeld.

In antwoord op de terreuraanslag zei minister Lieberman:

“De terreuraanslag in het Joods Museum te Brussel, waarbij vier onschuldige mensen werden vermoord, is het resultaat van anti-Israëlische en antisemitische opruiing tot haat, uitgedrukt, onder anderen, in de oproep tot een boycot van Israël en van Israëlische producten, evenals in anti-Israëlische activiteit in internationale forums en de adoptie van een automatische, eenzijdige anti-Israël positie. 

In de loop van de geschiedenis heeft het antisemitisme vele gedaanten aangenomen, maar de basis ervan is altijd dezelfde gebleven: haat jegens de Joden enkel omdat ze Joden zijn, waar ze ook mogen wonen – of dat nu in Jeruzalem is, in Ariel, in Hebron, in Brussel of op de planeet Mars.

Vandaar dat de zogenoemde “pro-Palestijnse” activiteit, die net zoals in die duistere dagen, oproepen tot een boycot van “Joodse handelswaren” en rechtstreeks gericht is tegen de enige democratie in het Midden-Oosten, eenvoudig en puur antisemitisme is, en geen deel is van een gewettigd politiek debat over een territoriaal geschil, zoals deze in vele delen van de wereld worden aangetroffen.

De recente antisemitische gebeurtenissen in Kansas, in Toulouse en deze avond te Brussel, bevatten een krachtig, fel flikkerend waarschuwingslicht voor al diegenen die, al dan niet bewust, deelnemen aan deze opruiing tot haat wanneer, van tijd tot tijd en telkens opnieuw, zij zich haasten om Israël te veroordelen en het bouwen van een huis voor een Joodse familie in het land van onze voorouders, vergelijken met de afschuwelijke en moorddadige terreurdaden door wreedaardige antisemieten en terroristen in Gaza of in Brussel.”

Premier Benjamin Netanjahoe veroordeelde gisteren zaterdagavond 24 mei 2014 ten strengste de moorddadige aanslag die werd gepleegd in het Joods Museum te Brussel en sprak zijn medeleven uit jegens de familie van de slachtoffers. Hij gaf de volgende verklaring uit:

 

“Deze moorzuchtige daad is het resultaat van constant opruien tot haat jegens de Joden en hun staat. Laster en leugens tegen de Staat Israël worden voortdurend gehoord op Europese bodem net zoals de misdaden tegen de menselijkheid en daden van moord die in ons gebied worden gepleegd systematisch worden genegeerd. Ons antwoord op deze hypocrisie is om voortdurend de waarheid te zeggen, voortdurend een niet aflatende strijd te voeren tegen het terrorisme en onze kracht op te bouwen.”


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.