23 Tisjri 5782 | 29 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Jom Jeroesjalajiem. Netanyahu: "Wij zullen ons hart niet verdelen!"
Publicatiedatum: woensdag 28 mei 2014 Auteur: Redactie | 1.037 keer gelezen
Jom Jeroesjalajiem, Redactie, Al-Aqsa, rellen »
Gisteravond begon Jom Jeroesjalajiem en aan deze vooravond van Jeruzalem-Dag beloofde premier Binyamin Netayahu dat de Israëlische hoofdstad nooit verdeeld zal worden.

"Wij zullen het hart van on volk altijd beschermen. Zij zal nooit verdeelt worden," zei Netanyahu op de Mercaz Harav Yeshiva in Jeroesjalajiem.

"Wij geloven dat onze hoofdstad het hart is van ons volk en dat moet worden verenigd... we willen er voor zogen dat Jeroesjalajiem groeit en bloeit. Er staat daarom veel werk voor de boeg," zei Netanyahu.

De premier voegt er aan toe: "Jeroesjalajiem is de Westelijke Muur [red. Kotel; Klaagmuur], Berg Tsion, Berg Moriah [red. Tempelberg]. Het is de eeuwigheid van Israël. Er heerst veel antisemitisme onder de heidenen, maar er is ook veel bewondering omdat wij een vonk hebben. We hebben een ziel, een bijzondere geest. Wij zijn een volk die is teruggekeerd naar hun land die een huis bouwde."

Ondertussen ontsiert Arabische geweld deze feestelijke dag. Naast dit feestgedruis hebben Arabieren uit de Moslimwijk gisteravond bij aanvang van Jom Jeroesjalajiem Joodse meisjes aangevallen. Een meisje werd in haar gezicht geslagen. Ook was er sprake van geweld op de Tempelberg waar stenen en vuurwerk naar politie werd gegooid. De relschoppers, die menen dat de Tempelberg hen zo heilig zou zijn, verschansten zich vervolgens in de Al Asa moskee.

Jom Jeroesjalajem wordt de hereniging van de 3000 jarige oude Joodse stad wordt gevierd.

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.