12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Aantal joodse vluchtelingen verdubbeld
Publicatiedatum: maandag 02 juni 2014 Auteur: De Redactie | 1.019 keer gelezen
Nazi's, Antisemitisme buitenland, Media_antisemitisme, Oekraïne »
Nu het einde van de langdurende machtsstrijd om Oost-Oekraïne nog niet in zicht is, besluiten veel Joodse Oekraïners om hun koffers te pakken naar Israël. Dat gaat niet geheel vrijwillig, zoals bij de familie Orin.

De anti-Joodse sfeer in Oekraïne werd ze teveel en nu woont het gezin in een kibboets. Het vluchten was nog lastig, aangezien het vliegveld van Donetsk in handen is van de rebellen. Met hulp van de Israëlisch immigratiedienst werd de gestrande joodse familie naar Kiev gebracht om daar het vliegtuig naar Tel Aviv te pakken.

Hoewel het weer in het land van aankomst aanzienlijk beter is, is de vlucht naar Israël de familie Orin niet in de koude kleren gaan zitten. Volgens de joodse immigratiedienst is het aantal Joden dat emigreert uit Oekraïne verdubbeld. Israël houdt er rekening mee dat dit er nog veel meer kunnen worden. Naar schatting wonen er zo’n 130 duizend joden in de Oekraïne, waaronder 11 duizend in het crisisgebied rondom Donetsk.


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.