24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Schoolbus met kinderen in Antwerpen aangevallen [herziening]
Publicatiedatum: dinsdag 17 juni 2014 Auteur: Redactie | 2.631 keer gelezen
Redactie, Antisemitisme buitenland, BelgiĆ«, Wegterreur en stenen-gooien »

Een schoolbus met Joodse kinderen in Antwerpen is met stenen bekogeld. Het incident gebeurde afgelopen zondagmiddag nadat een groep islamitische jongeren de bus met Joodse kinderen omsingelde.

Een betrouwbare bron kon vertellen dat de kinderen gemiddeld 5 jaar oud waren en terug van het zwembad kwamen toen zij werden aangevallen. De chauffeur kwam tot stilstand toen de islamitische jongeren - die vlakbij het zwembad wonen - besloten de bus met de kleintjes aan te vallen.

Gelukkig raakte niemand gewond, maar de leraar heeft wel besloten aangifte te doen bij de politie. De politie onderzoekt nu het incident en maakt gebruik van de bewakingsbeelden in de hoop de daders te kunnen identificeren.

Tot nu toe is niemand aangehouden.

HERZIENING  21 Siewan 5774 /19-juni-2013

Perswoordvoerder commissaris Lokale Politie Antwerpen de heer Alfons Bastiaenssens heeft zowel Jodendom-online als onze bron aangeschreven dat de werkelijke situatie sterk afwijkt hetgeen er in de media wordt afgeschilderd.

"Volgens de leraar, die de begeleiding had over de groep, gooiden 2 kleine kinderen steentjes op voorbijgangers. Ook gooiden zij kleine steentjes op de groep schoolkinderen toen zij voorbij kwamen. De leraar waarschuwde de twee kleine kinderen en ze renden weg. Niemand raakte dus gewond, en er was ook geen schoolbus betrokken," alsdus de heer Bastiaenssens.


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.