25 Sjewat 5782 | 27 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Schandelijke uitlating van Zoabi over de ontvoering wekt grote woede in de Knesset
Publicatiedatum: dinsdag 17 juni 2014 Auteur: Lea Farkash en Devorah | 2.002 keer gelezen
Flotilla, Lea Farkash, Redactie, kidnapping, islamitische fascisme, Operation Brother’s Keeper »

“De ontvoerders van de drie Jesjiewa jongen zijn geen terroristen”. Dit zegt het lid van de Knesset (Israëlische regering) Hanin Zoabi van de Balad partij tijdens een interview op ‘Radio Tel Aviv’.

“Dus een lid van de Israëlische regering rechtvaardigd de ontvoering van Israëlische jongens?” Vroeg de interviewer Sharon Gal.
“Ik ben helemaal niet verbaasd,” antwoordde Zoabi.
“Ik ben verbaasd dat u nog steeds niet bent opgepakt”, zei Gal Sharon de interviewer, vervolgens heeft Zoabi de verbinding verbroken.

Meteen na dit interview verklaarde de minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor Liberman dat “niet alleen de ontvoerders terroristen zijn maar Knessed lid Hanin Zoabi is ook een terrorist."

De minister van huisvesting Uri Ariel zei dat Zoabi haar normale gewoonte voortzet door terroristen aan te moedigen en dat zij onwaardig is om een Israëlisch burger te zijn, laat staan een lid van de Israëlische regering. “Zoabi is de prijs voor terreur in de Knesset”, zo schreef minister Ariel op Facebook. “Dit is een situatie dat in geen enkel democratisch land in de wereld geaccepteerd zou worden”.

Voorzitter van het Interior comite van de Knesset (Likoed Beyteenoe) Regev zegt; “Hanin Zoabi is een verraadster en moet in Gaza gaan wonen”.

“Zoabi heeft al eerder de kant van de terroristen gekozen in 2010 bij de crisis rond de Marmara, nu weer indentifeert zij zich met terroristen die onze jongens ontvoeren. Ik ben niet verbaasd om haar te horen, hoe kan verrader zoals zij is, de terroristen veroordelen? Uiteindelijk komt zij uit hun milieu” volgens Regev.

Minister van Cultuur Limor Livnat (Likoed) heeft aangekondigd om tot de procureur-generaal te wenden en een onderzoek naar Zoabi te plegen. Ze heeft met haar schandelijke woorden over de ontvoering van de 3 jesjive jongens een Strafrechtelijke overtreding van Artikel 144 heeft begaan waarin het aanzetten van geweld of terreur strafrechtelijk wordt verboden.

Artikel 144 van de wet bepaalt onder meer dat "oproepen tot geweld of terrorisme" of lof, sympathie of aanmoediging daad van geweld of terrorisme, het ondersteunen van [terrorisme] of identificeren met [terrorisme]" schendingen zijn van de Israëlische wet.

Livnat riep de procureur-generaal vandaag op om deze wet te handhaven.

"Hanin Zoabi is niet geschikt om een lid van de Knesset van Israël te zijn en zij moeten worden berecht," zei een woordvoerder van Livnat in een verklaring. "Terwijl Zoabi deelgenomen heeft aan de Mavi Marmara flottielje met gewapende terroristen - die zij uitlegde als een 'humanitair optreden - beweert dat de ontvoering van de jongens een legitieme actie is en geen daad van terrorisme. Breng haar voor het gerecht ... Hier en nu."

Ook de MKs Shimon Ohayon en Orly Levy-Abekasis (Yisrael Beytenu) hebben geprobeerd juridische stappen tegen Zoabi nemen en hebben vanmiddag dienden een klacht ingediend bij de Knesset ethische commissie over haar opmerkingen.

"MK Zoabi is een schande voor de Israëlische Knesset, "leest de klacht. " Ze moedigt verdere ontvoeringen en terreur tegen Joden aan en verdient het niet om in de Israëlische Knesset te zitten. Wij eisen van het ethisch comité passende maatregelen te nemen in overeenstemming met de voorschriften van de Knesset."

"Verdrijf haar naar Gaza en verwijder haar diplomatieke onschendbaarheid," zei MK Miri Regev (Likoed) in een reactie. "Dit is een verraad. Ze identificeerde zich met terroristen op de Mavi Marmara en nu identificeert ze zich met de terroristen van Chamas die onze drie jongens hebben ontvoerd."

"Haar sympathie is meer gericht op de terroristen dan bij ons. Ze moet zich tot hen voegen in plaats van in de Israëlische Knesset," zei MK Moti Yogev (Jewish Home).

"Hanin Zoabi vervolgt haar consequente traditie: steun voor terroristen en bewijst telkens weer dat ze het niet verdient om een burger van Israël te zijn. Laat staan een lid van de Knesset," voegde minister van huisvesting Uri Ariel (Jewish Home) aan het golf van kritiek toe. "Zoabi is een prijs voor het terrorisme in de Knesset, een werkelijkheid dat nergens in een democratisch land waar dan ter wereld ook te vinden is."

Zoabi is berucht voor haar provocerende toespraken, waarin ze onder andere beweert dat Israël "geen recht op een normaal leven" kent en op een ander moment te beweren dat "de Israëlische bezetting" achter de moord op Israëliërs in Bulgarije zat. Onlangs verklaarde ze dat Israël haar dankbaar moet zijn voor toestaan van Joden in de Joodse staat.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.