21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Schandalig: VN is niet zeker of de ontvoering echt is gebeurd
Publicatiedatum: woensdag 18 juni 2014 Auteur: Redactie | 993 keer gelezen
Terrorisme, IDF, Redactie, Antisemitisme buitenland, Verenigde Naties, kidnapping, Valse beschuldigingen VN/EU/NGO's, Operation Brother’s Keeper »
De woordvoerder van de VN Ban Ki-Moon zegt dat er geen 'concreet bewijs' uit onafhankelijkheid onderzoek bestaat dat stelt dat er 3 tieners zijn ontvoerd.

Een woordvoerder van de Verenigde Naties [VN] - Farhan Haq - zei dinsdagavond namens secretaris-generaal Ban Ki-Moon dat de VN geen "concrete aanwijzingen" heeft dat Eyal Yifrah, 19, Naftali Frenkel, 16, en Gilad Sja'ar, 16, werkelijk werden ontvoerd door terroristen van Chamas afgelopen donderdag. Ondertussen zegt dezelfde woordvoerder dat de VN nooit en onafhankelijk onderzoekseenheid heeft gestuurd om de ontvoering wel of niet te bevestigen.

Wat de woorden van Haq nog meer verwarrend maakt, is dat zijn baas Ban Ki-Moon nota bene zelf de ontvoering van de jesjive jongens heeft veroordeeld, ondanks hij gelijk de gelegenheid nam om de ontvoering gelijk te stellen aan de contra-terreur eenheid van de IAF een luchtaanval op Gaza heeft uitgevoerd op terroristische doelen. Dit nadat er 4 raketten vanuit de Chamas-enclave op Israël is geschoten.

Ban drukte "diepe bezorgdheid” uit “over de trend naar geweld en de daarmee gepaard gaande verlies van het leven, met inbegrip van een kind in Gaza als gevolg van een recente Israëlische luchtaanval." Hij drong er bij zowel Israël als de terroristen aan "terughoudend” te zijn “en dringende steun verlenen voor de vrijlating en veilige terugkeer van de drie jongeren."

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.