21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Fatach eist de ontvoering op
Publicatiedatum: woensdag 18 juni 2014 Auteur: Redactie | 1.124 keer gelezen
Fatach, IDF, Redactie, Gevangenenruil, Al-Aqsa Martelarenbrigade, kidnapping, Operation Brother’s Keeper »
Een groep terroristen die gelieerd worden aan de terroristische Fatach-beweging, beweren dat zij de 3 ontvoerde jesjive jongens vasthouden totdat er duizenden Palestijnse gevangenen worden vrijgelaten.

Deze Palestijnse terreurgroep eiste de verantwoordelijkheid voor de ontvoering van deze 3 Israëlische tieners al maandag op.

Middels een verklaring, ogenschijnlijk geplaatst door de al-Aqsa Martelaren Brigades [de bewapende vleugel van de Palestijnse president Mahmoud Abbas die zogenaamd de ontvoering heeft veroordeeld], eisten deze terroristen de verantwoordelijkheid op voor de ontvoering van Eyal Yifrach, 19, Naftali Frenkel, 16, en Gilad Shaar, 16, ten zuiden van Jeruzalem.

Toch wordt er sterk aan deze claim getwijfeld. Dit om het feit dat zij beweren dat de jongens niet in Chevron worden vastgehouden en dat zij alleen vrij worden gelaten tijdens een swap deal. "We zullen de drie jongeren pas vrij laten in ruil voor duizenden gevangenen," verklaarden zij.

Premier Binyamin Netanyahu had Chamas beschuldigd van de ontvoering en meldde dat hun betrokkenheid een feit was. De terroristische Chamas daarentegen had de ontvoering geprezen, maar ontkende enige betrokkenheid.

Twee kleinere terreurgroepen op de Westbank hebben eerder de verantwoordelijkheid opgeëist voor de ontvoeringen, maar geen argument werd geloofwaardig geacht.

Zo'n 150-200 Palestijnse verdachten, waaronder een groot aantal Chamas-leiders zijn in de afgelopen paar dagen gearresteerd tijdens een massale klopjacht op de ontvoerders en de drie tieners.

De zoektocht is vooral gericht op het gebied. Rond Chevron.

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.