25 Sjewat 5782 | 27 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Rabbijnen roepen op Sjabbat eerder te beginnen omwille van de ontvoerde jongens
Publicatiedatum: vrijdag 20 juni 2014 Auteur: Redactie | 1.208 keer gelezen
Kabbalah, Rav Kanievsky, Redactie, Charediem, kidnapping, Sjabbat, Rav Shteinman, Operation Brother’s Keeper »
Dè leidende rabbijn van de charedische Litvische stroming Rabbi Aharon Leib Shteinman sjlita heeft alle Joden opgeroepen de Sjabbat, de gebeden en Torastude eerder te beginnen. Dit met behulp van de kloof tussen Minche en Kabbalat Sjabbat omwille van de ontvoerde Naftali Frankel, Gilad Shaar en Eyal Yifrach.

Ook Rabbi Chaim Kanievsky sjlita [de zoon van de befaamde Steipler ZT”L], ook ander vooraanstaande leider van de Litviem en de prominente religieus-zionistische rabbijn Haim Druckman hebben de oproep van Rav Shteinman gesteund.

De Sjabbat begint op vrijdagavond en volgens de Halacha, Joodse wet, kan de oproep om de Sjabbat eerder te beginnen, een geestelijk kracht losmaken dat de 3 ontvoerde jongens spiritueel zal ondersteunen.

Volgens sommige mystieke bronnen bevordert het vroeg inluiden van de Sjabbat - dus eerder dan zonsondergang - de langverwachte verlossing van het gehele volk. Vandaar deze oproep van deze vooraanstaande rabbijnen aan het gehele Joodse volk dit samen te doen omwille van de ontvoerde jongens.

Ondertussen doet Jodendom-online ook een oproep om deze Sjabbat ook te dawnen en Tehilliem te zeggen voor Samuel Maleachi, een jesjive student van 18 jaar uit Bne Braq, die sinds zondag is verdwenen. Het is alleen niet officieel bevestigd dat het om een ontvoering gaat [bron], maar men is er wel bang voor.

Maleachi is een student aan de Grodno Yeshiva van Ashdod en verliet de jesjive afgelopen zondag. Sindsdien is er niets van hem vernomen. De politie is uiteraard al lang begonnen met een onderzoek.

In navolging van de regels en voorschriften van de jesjive heeft Maleachi geen gsm. Sommigen denken dat de student gewoon op vakantie is gegaan zonder iemand te vertellen.

Zijn vrienden vertelden de politie dat ze geen tekenen van stress bij Maleachi hebben opgemerkt en dat Maleachi was een goede student is. Iedereen met informatie wordt aangespoord om de Israëlische politie onmiddellijk te bellen.

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.