23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Vijftienjarige Israëlische jongen gedood aan Syrische grens, Israëlische luchtmacht slaat terug
Publicatiedatum: maandag 23 juni 2014 Auteur: Brabosh | 820 keer gelezen
Terrorisme, IDF, Syrië, (zelfmoord) aanslagen, Kinderslachtoffers »

Op zondagochtend, 22 juni 2014, werd aan de grens met Syrië een 15-jarige Israëlische jongen gedood nadat een Syrische raket was ingeslagen. Drie anderen werden licht tot zwaar gewond, waaronder ook de vader van de jongen. De Israëlische luchtmacht (IAF) heeft afgelopen nacht, enkele uren na deze aanslag, een negental militaire doelwitten gebombardeerd in Syrië.

De Israëlische Arabieren Fehmi Karkara en zijn 15-jarige zoon Mohammed, afkomstig uit het Arabische dorpje Arraba (Arrabat al-Battuf) in Neder-Galilea, waren afgelopen weekeinde aan de slag nabij de grensovergang van Quneitra, waar ze in onderaanneming werken uitvoerden aan het veiligheidshekken dat Israël momenteel bouwt op het plateau.

De jongen was op de eerste dag van zijn zomervakantie met zijn vader aan het werk getogen. Volgens een verslag van het IDF kwam op een bepaald ogenblik een voertuig water brengen naar de arbeiders. Op dat moment werd vanuit Syrië een anti-tankraket afgevuurd op het voertuig waarbij Mohammed op slag gedood werd en de anderen gewond raakten.

Het IDF sprak van een gerichte aanval en een tank opende meteen het vuur vanwaar de raket werd afgevuurd. Israëlische experts zeiden dat het gebied van waaruit de anti-tankraket werd afgevuurd onder controle van Syrische rebellen staat en niet van het Assad regime, maar dat moet nog duidelijk worden. Hoedanook, Israël houdt het Syrische regime van Bashar Al-Assad verantwoordelijk voor om het even welke aanslag of aanval die vanuit Syrië op Israël wordt uitgevoerd.

Afgelopen nacht heeft de Israeli Air Force (IAF) teruggeslagen en een aantal luchtaanvallen uitgevoerd op Syrische stellingen van het Assad regime. Het IAF noteerde een negental voltreffers waaronder een regionale commandopost van het Syrische leger en een aantal lanceerinrichtingen.

Premier Benjamin Netanjahoe sprak achteraf met de vader van Mohammed Karkara en condoleerde hem voor het verlies van zijn zoon. “De vijanden van Israël gebruiken alle middelen, zij twijfelen geen ogenblik om burgers aan te vallen of kinderen, zoals deze ochtend gebeurde,” zei de premier tijdens een persconferentie in Jeruzalem.

Netanjahoe alludeerde naar het feit dat de slachtoffers Israëlische Arabieren waren, zeggende: “Zij maken geen onderscheid tussen Joodse en niet-Joodse burgers van Israël. Als een volk, breken onze harten bij de ontvoering van ieder kind, en het doden van elk kind en ik ben ervan overtuigd dat ik spreek namens iedereen wanneer ik mijn condeleances overbreng aan de getroffen familie.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.