21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Arabieren vallen de humvee van de IDF aan waarin de lichamen van de jongens vervoerd worden
Publicatiedatum: maandag 30 juni 2014 Auteur: Redactie | 1.026 keer gelezen
Chamas, Redactie, Maatschappij, kidnapping, Wegterreur en stenen-gooien, Media_antisemitisme, Media_Politiek, Media_samenleving, Operation Brother’s Keeper »

Palestijnse terroristen hebben een humvee van de IDF aangevallen waarin de lichamen van de 3 vermoorde jesjive-studenten werd vervoerd.

De Muqata blog postte een foto van het beschadigde voertuig een schreef op Facebook: "08:44: IDF Ambulance humvee die de lichamen van de jongens vervoert, is aangevallen door arabieren .... ramen zijn ingegooid."

Op de foto is de verbrijzelde voorruit en verf duidelijk te zien.

De IDF heeft vandaag de vermoorde lichamen van de 3 ontvoerde tieners Eyal Yifrach Z"L, Gilad Shaar Z"L en Naftali Frankel Z"L na een zoektocht van 18 dagen in de omgeving van Chevron gevonden.

Na deze tragische nieuws zoeken de mensen elkaar door het hele land op om samen te rouwen en te dawnen [bidden] om het verlies van de jongens. Ook hier sluiten zoals altijd de hekken binnen de Joodse gemeenschappen.

Premier Binyamin Netanyahu heeft als reactie op de drievoudige moord het volgende gezegd: "Chamas is verantwoordelijk en Chamas zal betalen." Hij zei dat de jongens ontvoerd en vermoord zijn door beesten.

Vanavond is het Israëlische kabinet in een spoedzitting bijeen. Daar wordt vermoedelijk over het Israëlische antwoord op de moorden gesproken. Chamas heeft Israël al bedreigd dat Israël 3 keer na moet denken alvorens zij de moord gaan wreken.

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.