23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
3 van de 6 verdachten bekennen de moord op Mohammed Abu khudair al-Maqdisi
Publicatiedatum: maandag 07 juli 2014 Auteur: Redactie | 993 keer gelezen
Terrorisme, Redactie, Shimon Peres, kidnapping, (zelfmoord) aanslagen, Kinderslachtoffers »
Vanmorgen heeft de Israëlische politie bekend gemaakt dat 3 van de 6 verdachten hebben toegegeven dat zij deze sadistische wandaad hebben gepleegd. De drietal hebben de gebeurtenis zelfs nagespeeld.

Deze ontwikkeling ontstond al snel toen een van de verdachten vlak na zijn arrestatie van afgelopen zondag het misdrijf te hebben toegegeven.

Het wordt steeds duidelijker hoe het slachtoffer tot zijn einde is gekomen. Het rapport van de patholoog geeft aan dat de tiener levend werd verbrand en dat zijn lichaam voor 90% onder de brandwonden zat. Hij werd kort na de begrafenis van de door Chamas ontvoerde en vermoorde Joodse tieners ontvoerd en eveneens vermoord.

De voorlopige hechtenis van 5 van de 6 gedachten is verlengd met 8 dagen en de voorlopige hechtenis van de 6e verdachte is op deze 8 dagen nog eens uitgebreid met 5 dagen, zodat de politie hen nog verder kan ondervragen.

De verdachten, waaronder een aantal minderjarigen, worden terecht als 'Joodse extremisten' beschreven. Zij komen uit Beit Shemesh, Jeruzalem en Adam, ten noorden van Jeruzalem.

In de eerste instantie is er in de media verwarring ontstaan, dat de moord op Mohammed een eerwraak had kunnen zijn. Dit werd mede door de vader in stand gehouden.

Ondertussen krijgen ook de ouders van Mohammed, net als toentertijd de ouders van de vermoorde Joodse tieners, van regeringsfunctionarissen als burgers reacties die hun medeleven willen tonen. President Shimon Peres heeft het rouwende gezin hoogst persoonlijk bezocht. Burgemeester Nir Barkat van Jeruzalem heeft eveneens de familie van Mohammed opgebeld om zijn oprechte deelneming te tonen en de moord ernstig te veroordelen.

Premier Binyamin Netanyahu zei vanmorgen telefoisch tegen Hussein Abu Khdeir, de vader van Mohammed: “Ik wil u zeggen hoe geschokt ik was en met mij alle Israëlische burgers, over de gruwelijke moord op uw zoon. We zijn onmiddellijk daarna in actie gekomen om de moordenaars op te sporen en zij zullen voor het gerecht worden gebracht. We wijzen alle vormen van wreedheid. Zo ook is de moord op uw zoon is gruwelijk en onaanvaardbaar.”

Een bijzondere wending is het moment toen Yishai Frenkel, de oom van 1 van de vermoorde Joodse tieners, de familie van Mohammed heeft opgebeld om zijn oprechte deelneming te betuigen voor het verlies van hun zoon. Terecht zei hij tegen de familie: “Er is geen verschil tussen degenen die Mohammed hebben vermoord en degenen die onze kinderen hebben vermoord. Het zijn allemaal moordenaars. En allen moeten volledig volgens de wet worden berecht.”

Ondertussen hebben 2 Palestijnen uit de omgeving Chevron fantastisch gereageerd door een bezoek te brengen aan het huis van de familie Frenkel. Deze Arabische bezoekers werden door familie Frenkel hartelijk ontvangen. Zij waren naar verluidt diep geraakt door hun komst.

Ook de Asjkenazische opperrabbijn van Israël Rabbi David Lau heeft de moord op Mohammed streng veroordeeld. "De moord is absoluut niet volgens de Tora," verklaarde de rabbijn en met scherpe woorden veroordeelde hij de gruwelijke moord.

Als reactie op de vreselijke rellen die door heel Jeruzalem plaats vinden, maar ook de raketaanvallen vanuit Gaza die op dit moment dat dit bericht wordt geschreven extreme vormen begint aan te nemen [30 raketten zijn vanavond binnen 10 minuten gevallen], roept de opperrabbijn op dat de beide partijen geen ruimte moet geven voor bloedvergieten en hij roept op om actie te ondernemen om het publiek rustig te houden.

Vorige week woensdag nog, naar aanleiding van de moord van de 3 jersjive-jongens, zei hij: "Het vertoog over wraak is zowel op morele vlak als op etnisch vlak als op halachische [Joodse Wet] vlak ronduit verkeerd. We moeten erop vertrouwen dat de veiligheidsdiensten hun werk naar behoren zullen doen. De gedachten om zelf wraak te gaan nemen kan de gehele regio op een zeer gevaarlijke pad leiden. Onze straf is daarom de bestraffing van de moordenaars en een voortzetting van het verenigen van onze harten en het versterken van het Joodse geloof."

Echter zien we feitelijk wel een verschil tussen deze Joodse moordenaars en Arabische moordenaars. Joodse moordenaars worden opgespoord, bestraft, maar ook door de Joodse gemeenschap gecorrigeerd en - zoals het ook hoort - en masse hun daden streng veroordeeld. Arabische moordenaars, zelfs als zij Joodse kinderen vermoorden, worden praktisch nooit door hun achterban gecorrigeerd. In tegendeel, vaak wordt er op straat feest gevierd zodra er Joods bloed vloeit.

Ondanks dat verschil, geeft ons niet het recht om ons in die spiraal van haat mee te laten slepen. Daarom zal ieder weldenkend en zeker een ware vrome Jood achter de woorden van President Peres staan: "Namens het Joodse volk schaam ik me en leef met jullie mee." Deze verachtelijke daad door deze vreselijke Joodse extremisten hebben niet alleen Mohemmed vermoord, maar ook hun eigen volk in enorme levensgevaar gebracht.

En dan niet op de laatste plaatst te spreken over het feit dat dit een ultieme vorm van chilloel Hasjem is geweest, het onteren van G'ds Naam! Maar dat zal niet door het aardse Gerechtshof worden bestraft.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.