25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
UPDATE ook Tel Aviv en Jeruzalem onder vuur
Publicatiedatum: dinsdag 08 juli 2014 Auteur: Brabosh en aangevuld door Devorah | 1.030 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Gaza, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Raketaanvallen, Tel Aviv, Operation Protective Edge »
Tot nu toe hebben paramedici van Magen David Adom 6 mensen met licht letsel moeten evacueren naar een veilig onderkomen en hen met nog eens 32 mensen die aan schok leden behandeld.

♦ 
IDF heeft in de laatste 2 uur 50 plekken in Gaza aangevallen [22:40].

♦ Chamas neemt alle verantwoordelijkheid voor de aanslagen en beweren dat zij langeafstandsraketten tot aan de noordelijke havenstad Chaifa [Haifa] hebben gelanceerd. Tevens zouden hun Qassam Brigades Chaifa met een R160 raket te hebben geschoten, Jeruzalem is bestoken met 4 M75 raketten en Tel Aviv eveneens met 4 M75 raketten.


Een raket heeft vanavond een huis getroffen in Jeruzalem. Geen gewonden.

♦ 21:52 Sirenes klinken in Jeruzalem, Binyamina, Rehovot en Ra'anana. Schuilkelders in Jeruzalem zijn geopend.

21:50 Veiligheidstroepen vrezen voor een terroristische geïnfiltrant in kibboets Yad Mordechai. Bewoners geïnstrueerd om zich opsluiten in huis.

09:48 Beveiligingskabinet vergadert in Tel Aviv aan de lopende situatie te bespreken.

Netanyahu: "De operatie in Gaza zal enige tijd duren"

VS veroordeelt raketbeschietingen tegenover Israël

5
gewapende Palestijnen doodgeschoten na grensoverschrijding in Israël 

Israëlische regering keurt oproepen van 40.000 reservisten.


Boven Tel Aviv werd zonet door het Iron Dome afweersysteem een tweede raket tijdig neergehaald. Hamas dreigt dat het raketten heeft die nog verder raken. Alle terreurgroepen in Gaza werken thans samen onder één commandostructuur, die van Hamas natuurlijk. Ook in Beit Shemesh en Bnei Brak klonk Red Alert.

♦ Hamas heeft een reeks eisen geformuleerd als voorwaarden om de beschietingen van Israël te stoppen, maar die zijn niet ernstig te noemen. Israël heeft inmiddels ca. 150 terroristen doelwitten geraakt. Misschien dat binnenkort de eisen van Hamas wat interessanter worden voor Israël, een onvoorwaardelijke overgave van Hamas bv. Hoewel, houden die Palestijnse terroristen niet meer van de dood dan van het leven?

♦ Een gewapend commando van Hamas dat via de zee een aanval uitvoerde op Zikim in Israël werd uitgeschakeld door het IDF. Zeker vier Hamasteroristen werden gedood. Eén Israëlische soldaat raakte daarbij licht gewond. In het zuiden was een zware explosie te horen toen het IDF een tunnel van Hamas opblies. Vermoedelijk zat die vol munitie gestouwd.

♦ Boven Tel Aviv werd door het Iron Dome afweersysteem een raket tijdig onderschept. De terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) heeft die aanslag opgeëist.

♦ Mahmoud Abbas heeft zijn eis aan Hamas laten vallen om te stoppen met raketten af te schieten en eist nu van Israël dat het stopt met Hamas te bekampen. Soort zoekt soort.

♦ Tot nog toe 14 Gazaanse Palestijnen gedood, het merendeel terroristen. Hamas heeft sinds deze ochtend reeds 160 raketten afgevuurd op Israël en de raketten blijven komen. Hamas wil blijkbaar een nieuw dagrecord vestigen.

♦ Israël wil Gaza en zichzelf bevrijden van Hamas en maakt voorbereidingen voor een grondoffensief waartoe reeds 40.000 reservisten werden gemobiliseerd. Het belooft er weer hevig aan toe te gaan. Hard tegen hard.

♦ Hamas zegt dat het hoopt dat het IDF de Gazastrook binnentrekt. Dat hopen wij ook. De Israëlische minister van Defensie waarschuwt voor een langdurige operatie.

♦ Het Westen protesteert. Echter Israël weet dat Europa en de VS niks geven om Joodse levens. Dat hebben ze laten blijken toen zij het eenheidskabinet van Al Fatah met de terreurgroep Hamas goedkeurden en van Israël eisten dat het Hamas als een volwaardige vredespartner zou accepteren.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.