15 Sjewat 5781 | 28 January 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Eerste Israelische slachtoffers sinds Op. Protective Edge
Publicatiedatum: Wednesday 16 July 2014 Auteur: Brabosh | 744 keer gelezen
IDF, Jeruzalem [Al-Quds], (zelfmoord) aanslagen, Chaifa, Operation Protective Edge »
De eerste Israëliër die stierf tijdens Operation Protective Edge was een burger en geen soldaat en hij gaf zijn leven op het ogenblik dat hij voedsel bedeelde aan de soldaten die vechten voor het leven van anderen.

Dror Chanin, een 37-jarige inwoner uit Beit Aryeh, had zich vrijwillig aangemeld en verdeelde voedsel aan de grensovergang van Erez aan de Gazastrook toen Hamas terroristen een aanval lanceerden met mortiergranaten. Hij was op slag dood en is hiermede officieel de eerste Israëliër die werd gedood door vijandelijk vuur in de aanvalsoorlog van Hamas tegen Israël.

Overigens heeft de rakettenregen van Hamas al eerder de dood van verschillende personen in Israël veroorzaakt. Niettegenstaande deze overledenen blijkbaar niet als ‘echte’ slachtoffers van het recente Gazaanse geweld worden beschouwd. Ik doe dat wel.

Haïfa
In Haïfa is op de 4de dag van Operation Protective Edge op 11 juli 2014 een vrouw in haar zeventiger jaren onverwachts overleden, nadat de sirenes begonnen te loeien in een buitenwijk van de havenstad, het signaal dat waarschuwde voor inkomende raketten. Iedereen moest vervolgens naar de schuilplaatsen rennen in Wadi Nisnas, een buitenwijk van Haïfa waar veel Joden en Arabieren door elkaar wonen.

Blijkbaar was de vrouw door het hele incident en de paniek zodanig in shock geraakt dat het haar fataal is geworden.De hulpdiensten die ter plaatse kwamen, hebben nog getracht de oude vrouw te reanimeren maar er bleef hen niets anders over dan haar overlijden vast te stellen. Zij overleed wellicht aan een hartaanval.

Jeruzalem
Op 13 juli ’14 stierf onverwachts mevr. Esther Finkel, een 75-jarige vrouw uit Brooklyn en echtgenote van rabbijn Yitzchak Finkel.  Het Amerikaans-Joodse koppel was op vakantie in Israël en tijdens een bezoek aan familieleden in Jeruzalem begonnen opeens de sirenes te loeien, het sein voor inkomende qassamraketten.

Mevr. Finkel renden samen met zovele anderen naar één van de schuilplaatsen in de hoofdstad. Opeens voelde ze zich onwel worden en onder het rennen kreeg ze een hartaanval. Zij kon door de hulpdiensten van Magen Adom helaas niet meer gereanimeerd worden.


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.