18 Aw 5781 | 27 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Middenin het oorlogsgeweld blijft Israël levensnoodzakelijke goederen leveren aan Gaza
Publicatiedatum: donderdag 17 juli 2014 Auteur: Brabosh | 888 keer gelezen
IDF, IDF: meest humane leger, Hulpgoederen en financiële steun, Operation Protective Edge »
Kerem Shalom grenspost op 10 juli 2014: Vrachtwagens voor Gaza

Terwijl Hamas raketten afvuurt op Israël, blijft Israël via COGAT onverminderd doorgaan met goederen over te brengen bestemd voor de Gazaanse bevolking via de grensovergang van Kerem Shalom. Die grenspost tussen Gaza en Israël blijft intussen gewoon geopend, net zoals dat voor het begin van Operation Protective Edge het geval was.

Het plaatje van het IDF hierboven vertelt dat op woensdag 16 juli 2014 Israël 65 vrachtwagens met voedsel en algemene zaken de Gaza binnenliet, evenals 170 ton gas leverden, 3 ton medicijnen en 642.000 liters petroleumproducten. Let wel: dat is de levering van slechts één enkele dag en zo gaat dat dag na dag door.

Ik heb zes jaar lang erg intensief de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog gestudeerd en ik kan me niet herinneren dat, toen Amerikanen, Britten en Russen tegen nazi-Duitsland vochten, zij de hele tijd door voedsel, goederen, gas en petroleum bleven leveren aan de nazi’s terwijl ze intussen door hen beschoten werden.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.