23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
IDF begint met grondoperatie tegen Gaza
Publicatiedatum: donderdag 17 juli 2014 Auteur: Redactie | 996 keer gelezen
Chamas, Gaza, IDF, Redactie, Wapensmokkel, Raketaanvallen, Staakt-het-vuren, Oorlogsvoering, Media_Politiek, Operation Protective Edge »
Vanmorgen vroeg ontdekte de IDF 13 terroristen die probeerden via een tunnel vanuit Gaza het Israëlische territorium binnen te dringen.

Sommige terroristen werden geëlimineerd en anderen maakten zich via dezelfde tunnel uit de voeten, terug naar Gaza [zie video].

Vanmiddag ging de 'humanitaire wapenstilstand' in, maar deze hield slechts 3 uur stand toen Chamas deze weer beëindigde door Israël met maar liefst 50 raketten binnen enkele uren te bestoken.

Er zijn inmiddels 48.000 reservisten opgeroepen voor actieve dienst en Israël staat aan de vooravond van een groot grondoffensief. Dit is door het kabinet van premier Binyamin Netanyahu inmiddels bevestigd.

Volgens een verklaring van de Israëlische strijdkrachten gaat het om een operatie met infanterie, pantservoertuigen, genie en geheime dienst, gecombineerd met luchtsteun en ondersteuning van de marine. Ook Israëlische marineschepen op de Middellandse Zee zullen ingezet worden.

De operatie zal zo minimaal mogelijk gehouden worden. De IDF zal proberen niet verder dan 2-3 kilometer Gaza in te gaan. De IDF verwacht dat dit voldoende is om de ingangen van de vijandelijke tunnels van Chamas te kunnen bereiken.

Egypte heeft ondertussen officieel verklaard dat Chamas zelf de schuldige is aan de dood van de ruim 200 doden in Gaza.

Om de IDF te helpen, wordt er opgeroepen Tehilliem te zeggen. Een suggestie is Tehilliem/Ps. 91 en 121. Maar ook de Misjeberach voor de IDF [zie voorpagina van onze website voor zowel in het Ivriet als in het ENG. Deze is ook in het NL te vinden in de Dasberg Siddoer].

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.