25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Hevige gevechten aan de gang in de Gazastrook. Een gesneuvelde militair
Publicatiedatum: vrijdag 18 juli 2014 Auteur: Brabosh | 865 keer gelezen
Chamas, Gaza, IDF, Oorlogsvoering, Operation Protective Edge »

Voor het eerst sinds het begin van OPE (Operation Protective Edge) begonnen is, werd ook Gaza Stad zelf beschoten. Een afbeelding van een appartementsgebouw waar een appartement een inslag kreeg te verwerken, werd deze ochtend via twitter doorgezonden.

Deze ochtend zijn soldaten van het IDF zowel het noorden, het zuiden en het centraal gedeelte van de Gazastrook binnen gevallen.

Hierbij werd ongelukkiglijk een IDF-soldaat gedood en vier andere soldaten middelmatig tot licht gewond. Dat zou naar verluidt gebeurd zijn door friendly fire (eigen geschut).

De soldaat die omkwam is de 20-jarige sergeant Eitan Barak afkomstig uit Herzliya.

sergeant Eitan BarakOok werd in het zuiden van de Strook een bulldozer type D-9 van het IDF, beschoten en beschadigd door een Palestijnse anti-tankraket. Daarnaast heeft de Israëlische Luchtmacht bombardementen uitgevoerd in Khan Younis in centraal Gaza en ook in Gaza Stad zelf werden voor het eerst doelwitten beschoten (plaatje bovenaan).

De voorbije uren heeft het IDF 20 raketlanceerinstallaties vernietigd alsmede negen terreurtunnels gedynamiteerd en 103 terreurnesten uitgeschakeld. Het is niet bekend hoeveel slachtoffers hierbij zijn gevallen.

Intussen hebben Israëlische soldaten afgelopen nacht tijdens een vuurgevecht in Gaza zeker 14 terroristen van Hamas uitgeschakeld. In de Sajaiya wijk in het noorden van de Strook werd de woning van Abdullah Sami, een belangrijke commandant van de Islamitische Jihad, compleet verwoest.

Eerder verspreidde de propagandamachine van Hamas valse berichten als zou het IDF een wit, verstikkend gas verspreiden waarbij verscheidene Palestijnen gewond raakten. Maar dat bericht werd even later tegengesproken door de woordvoerder van het Gazaanse ministerie voor Volksgezondheid. In werkelijkheid ging het om gewone rookbommen van het IDF om haar eigen troepenbewgingen te maskeren.

Vandaag is het de derde vrijdag van de heilige islamitische vastenmaand de Ramadan, en als gevolg van de oorlog heeft Israël de toegang beperkt tot het Al Aqsa moskee complex op de Tempelberg in Jeruzalem. Enkel mannen boven de leeftijd van 50 jaar mogen het complex betreden. Voor vrouwen zijn er geen beperkingen.

Hamas en Co gaan intussen door met het beschieten met raketten en mortiergranaten van Israëlische dorpen en steden in het zuiden van Israël, hoewel het er aanzienlijk heel wat minder zijn dan de afgelopen dagen.

Voortdurend loeien de sirenes, die waarschuwen voor inkomende raketten, in Beersjeba, Ramat Hovav, Hatzerim, Dimona, Yeruham, Arad, Omer, Segev Shalom, Nevatim, Hof Ashkelon, Ashdod en in Bedoeïenen dorpen in de zuidelijke gebieden. Een raket is ingeslagen in het gebied van Eshkol, de tweede reeds de afgelopen uren, zonder blijkbaar schade te hebben veroorzaakt noch lichamelijk gewonden.


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.