23 Kislew 5782 | 26 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Zware gevechten in Gaza: 13 IDF-soldaten gedood
Publicatiedatum: zondag 20 juli 2014 Auteur: Aviel Schneider | 881 keer gelezen
Chamas, Gaza, IDF, Wapensmokkel, Raketaanvallen, Staakt-het-vuren, Oorlogsvoering, Operation Protective Edge »
Op de dertiende dag van de strijd tegen Hamas en consorten in de Gazastrook is het tot bloedige botsingen gekomen, waarbij dertien soldaten van de Golanibrigade werden gedood en veel Israëlische soldaten gewond raakten.

Afgelopen zaterdag raakte de commandant van deze befaamde brigade, kolonel Ghassan Alian, een Israëlische Druze, gewond bij de gevechten. Bij het Israëlische leger is het gebruikelijk, dat commandanten hun troepen niet van grote afstand leiden, maar hen persoonlijk leiden in de strijd.

De Israëlische troepen trekken voort en zoeken naar tunnels en raketarsenalen. Er zijn massale gevechten in Sheijaya, de oostelijke wijk van Gaza-stad, waarover we momenteel niets meer mogen berichten. Volgens Palestijnse bronnen zijn er 50 doden geteld en nog meer gewonden.

De Israëlische militaire woordvoerder herhaalde, dat de Palestijnse inwoners van Sheijaya al twee dagen geleden via strooifolders en SMS-berichten werden opgeroepen om hun huizen te verlaten. Het waren de Hamas-strijders, die de bevolking om tactische reden dwongen terug te gaan. De Israëlische grondtroepen zoeken naar raketopslagplaatsen en terroristen, die zich verbergen tussen de Palestijnse burgerbevolking in Sheijaya.

Om humanitaire reden heeft Israël de Palestijnen vanaf 13.30 uur plaatselijke tijd een wapenstilstand van twee uur toegestaan, om gewonden te verzorgen en doden te begraven. Ook heeft Israël ten behoeven van gewonde Palestijnse burgers een veldhospitaal bij de grensovergang Erez geplaatst.

Tijdens de gevechten in de Gazastrook wordt Israël nog steeds vanuit de Gazastrook beschoten met raketten. Zelfs tijdens de wapenstilstand van twee uur, die Hamas uitdrukkelijk heeft gevraagd en na veel discussie ook gekregen, gaat het afschieten van raketten verder.
Hamas weigert nog steeds ieder voorstel uit Egypte en Qatar voor een wapenstilstand met Israël te accepteren.

Sinds het begin van de vijandelijkheden, meer dan twee weken geleden, heeft Israël meer dan 2.000 luchtaanvallen uitgevoerd, naast het grootschalige grondoffensief. Bij al die aanvallen zijn meer dan 300 Palestijnen gedood. Meer dan 100 daarvan waren gewapende mannen in gevecht met Israëlische soldaten. In die periode zijn ruim 1500 raketten op Israël afgeschoten vanuit de Gazastrook.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.