24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Politie grijpt niet in bij anti-Joods protest
Publicatiedatum: vrijdag 25 juli 2014 Auteur: De redactie | 979 keer gelezen
Antisemitisme binnenland, Nederland tav Israel en Joden in NL, islamitische fascisme, ISIS [Islamitische Staat], Operation Protective Edge »
De politie heeft donderdagavond verslaggeefster Annabel Nanninga van GeenStijl ontzet, nadat ze bij een pro-Gaza-demonstratie in Den Haag was bedreigd. Nanninga had foto's gemaakt van enkele demonstranten. Die waren daar niet blij mee en eisten dat Nanninga de opnamen zou wissen.

Volgens een woordvoerder van de politie voelde de verslaggeefster zich zo bedreigd dat ze bij agenten ging staan. Daar werd ze bekogeld met een blikje fris, waarna de politie haar voor haar eigen veiligheid meenam naar het bureau.

„Ben nu veilig op politiebureau. Meute keerde zich tegen me. Ik bleef rustig, wachtte op polies”, twitterde Nanninga.

De demonstratie kon beter betiteld worden als en anti-Joodse betoging. „Dood aan de Joden, dood aan Israël”, werd gescandeerd door een groep van ongeveer 150 radicale moslims uit de Haagse Schilderswijk.

De ene na de andere antisemitische uitspraken werden tijdens de betoging gedaan, waarbij de demonstranten met ISIS-vlaggen stonden te zwaaien. Een groot deel van de demonstranten had zijn gezicht bedekt. „Dat doen wij omdat we bang zijn volgende week te worden opgepakt”, aldus een van de betogers. Kleine kinderen kregen een vlag in handen gedrukt en riepen Allah Akbar.

Door een van de sprekers werd geroepen: „Er komt een dag dat iemand zegt: ’er zit een Jood achter mij verborgen, vermoord hem.’” De betogers joelden na deze speech. Agenten keken toe en grepen niet in. Pas toen een journaliste werd belaagd door een aantal boze demonstranten, kwam de politie in actie. De vrouw werd ontzet en in veiligheid gebracht.

Esther Voet van het Centrum Informatie en Documentatie Israël vindt het onbegrijpelijk dat er niet is ingegrepen. „Ik kan het niet begrijpen dat de politie niets ziet en hoort en journalisten van alles hebben gezien en gehoord. Ik hoor graag van burgemeester Jozias van Aartsen wat zijn uitleg hierover is. Leuk zo’n gesprek”, zegt Voet doelend op het onderhoud dat ze vorige week met de Haagse burgemeester heeft gehad naar aanleiding van de demonstratie op het Spui, een paar weken geleden waar borden met hakenkruizen werden gedragen.

Gert-Jan Segers van de ChristenUnie kondigde gisteren op twitter aan vragen te gaan stellen in de Tweede Kamer. „We waren kwaad toen Wilders ’minder, minder, minder’ riep. Terecht. Zie graag diezelfde woede nu die ISIS-meute in Den Haag Joden dood wenst.”

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.