17 Aw 5781 | 26 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
ISIS vernietigt de graven van de profeten Jonah en Dani'el
Publicatiedatum: dinsdag 29 juli 2014 Auteur: Redactie | 1.277 keer gelezen
Heilige Plaatsen, Redactie, Media_Politiek, ISIS [Islamitische Staat] »
Hoewel Jonah Hanavi en Dani'el Hanavi als heiligen erkent worden, zou ISIS [de Islamitische Staat van Irak] volgens ooggetuigen de graven van deze profeten hebben opgeblazen en vernield.

"Nadat zij volledig de macht hebben overgenomen over de moskee ten oosten van Mosul [Irak], hebben ze het heiligdom van profeet Younis [Jona] verwoest," zei een ooggetuigen.

De getuige, die anoniem wilde blijven, vertelde dat onder het gebed ISIS militanten binnen kwamen en binnen een uur hadden ze overal explosieven geplaatst en bliezen vervolgens in nabijheid van een groot groep gelovigen de boel op.

Volgens de Al-Arabiya dateert het graf van Jonah uit de 8e eeuw voor de gewone jaartelling en was zijn tombe eveneens 1 van de vele historische moskeeën die door ISIS Islamisten zijn vernietigd.

Een lokale ambtenaar uit Mosul - Zuhair Al-Chalabi - vertelde dat vorige week de tombe van Dani'el hanavi ook door ISIS is vernietigd. Hoewel hij niet in de Koran wordt vermeld, wordt hij door moslims beschouwd als een profeet.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.