23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Hamas plande via uitgebreid tunnelnetwerk grote aanslag op Israël met Rosj Hasjana
Publicatiedatum: woensdag 30 juli 2014 Auteur: Brabosh | 1.112 keer gelezen
Rosj Hasjana, Chamas, Gaza, IDF, Wapensmokkel, Oorlogsvoering, Operation Protective Edge »
Voor wie zich afvraagt waar de vele miljoenen Amerikaanse dollars en Westerse euros hulpgelden zijn gebleven, kent sinds kort een antwoord op die vraag. Nee, geen wegenbouw of woningbouw maar wel tunnelbouw! Terroristentunnels. Niet één maar tientallen, misschien wel honderden.

Volgens Israëlische experts duurt het tot een jaar om zo’n tunnel te bouwen, de kosten worden geraamd op bijna 2 miljoen euro. Tientallen mensen zijn nodig om de tunnel met de hand uit te graven. Sommige tunnels werden gebetonneerd waarvoor soms voor één enkele tunnel tot 800 ton cement werd gebruikt.

Van al dat materiaal konden vele huizen worden gebouwd voor behoeftige Palestijnen in Gaza. Echter, Hamas geeft geen lor om het wel en wee van zijn bevolking. Dàt weten we intussen ook al langer dan vandaag.

hamastunnel01Sinds bijna twee weken geleden het IDF aan het grondoffensief is begonnen, zijn de tunnels die werden ontdekt tussen Gaza en de dorpen in het zuidelijke deel van Israël niet meer weg te denken uit het nieuws.

Deze tunnels zijn uitsluitend bedoeld om terreuraanslagen uit te voeren en eventueel soldaten of burgers te ontvoeren in ruil voor gevangen terroristen en niet zoals de tunnels die liepen tussen Gaza en Egypte die dienden om goederen, drugs, luxe artikelen, terroristen en wapens in en uit Gaza te smokkelen.

Verschillende aanvallen werden door Hamas en Islamitische Jihadterroristen de voorbije dagen uitgevoerd via dit complexe tunnelnetwerk op doelwitten in Israël. Elke dag lees ik wel ergens dat de laatste tunnels werden vernietigd, maar de volgende dag blijkt dat er weer een nieuw aanval werd uitgevoerd of een poging werd ondernomen om aan te vallen via één van dergelijke tunnels.

Blijkbaar was het IDF helemaal niet op de hoogte van dergelijk uitgebreid ondergronds terreurnetwerk. Dat geeft ook Haim Yalin thans toe. Yalin is het hoofd van de regionale raad van Eshkol en hij vertelde aan Ynet News dat, vooraleer Operation Protective Edge van start ging, de “veiligheidsdiensten op de hoogte waren van het bestaan van 7 tot 10 belangrijke tunnels. Vandaag hebben we er al meer dan 30 gevonden en dat zou kunnen oplopen tot meer dan 60.”

Haim Yalin voegde er, verwijzend naar de Amerikaanse druk op Israël, enigszins sarcastisch aan toe: “Wij moeten dringend beslissen of we nu in staat van oorlog zijn of in een staakt-het-vuren. De Amerikaanse druk is niet relevant, vermits ik tot nog toe niks heb vernomen over tunnels die zouden reiken tot in het Pentagon of in het Witte Huis.”

Echter, er is nog een tweede aspect verbonden aan die hele tunnelkwestie. Waarom zoveel tunnels en waarom werden ze niet eerder gebruikt? Naomi Ragen geeft op de site van Christenen voor Israël het volgende onthullende antwoord omtrent de tunnels van Hamas:

“Mijn vrienden en ik namen een aantal Hamas-terroristen gevangen. Toen zij ondervraagd werden, wilden we weten: als jullie zoveel tunnels hebben die in Israël uitkomen, en die acht tot tien meter onder de grond gebouwd zijn en Beer Sheva bereiken, waarom hebben jullie tot nu toe er niet een gebruikt om terroristische aanslagen te plegen? Om mensen te kidnappen of Israëli’s te doden?”

En dit was het antwoord:

“Sinds twaalf jaar zijn we bezig deze tunnels te bouwen, en wachten we op het geschikte moment toen we getraind en er klaar voor waren. We besloten dat het moment Rosh Hashana (Joods nieuwjaar, red.) van dit jaar zou zijn. We kozen voor Rosh Hashana omdat de meeste soldaten verlof krijgen om naar huis te gaan en er niet veel bewakers in dienst zijn; het is een vakantie van twee dagen.

Alle Hamas-leden zouden door de tunnels gaan die we gebouwd hebben in de afgelopen twaalf jaar, en we zouden Israël veroveren. In elke tunnel zouden we twee tot drie groepen van 10 gewapende terroristen sturen die Israëlische burgers moesten kidnappen, vrouwen en kinderen, en ze dan naar Gaza brengen door de tunnels.

Dan zou Israël de tunnels niet kunnen bombarderen vanwege alle Israëlische burgers die erin zouden zijn. Op deze manier zouden we het hele land bezetten, Israël overheersen en alle zionisten doden. We hebben dit jarenlang zo gepland en het zou over twee maanden gebeuren. Jullie aanvallen op Gaza hebben onze plannen verwoest.”

map-tunnels2

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.