23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Hamas liquideert meedogenloos tientallen Palestijnse opposanten en ‘collaborateurs’
Publicatiedatum: woensdag 30 juli 2014 Auteur: Brabosh | 821 keer gelezen
Chamas, Gaza, Sharia, Operation Protective Edge »
Militaire rechtbank van Hamas in Gaza. Op donderdag 2 februari 2012 werd een 27-jarige inwoner van Gaza veroordeeld tot de dood door ophanging. Hij werd schuldig bevonden aan hoogverraad en samenzwering tot moord, volgens een verklaring van het Hamas ministerie van Binnenlandse Zaken. Het bericht vermelde dat het vonnis werd uitgesproken op basis van de Palestijnse Revolutionaire Strafwet.

Tijdens de Gazaoorlog in januari 2009 arresteerde Hamas dozijnen Palestijnen die verdacht werden van spionage of collaboratie met Israël en werden allen zonder pardon en zonder vorm van proces doodgeschoten. Zelfs maanden later werden Palestijnse oppossanten en vermeende collaborateurs geboeid van daken gegooid of hun knieschijven kapotgeslagen of met een kogel doorschoten.

Eenzelfde scenario speelt zich af in de huidige oorlog van Hamas tegen Israël. Op maandagavond 28 juli kwamen honderden boze Palestijnen de straat op om te demonstreren tegen Hamas voor de massieve vernielingen die door het IDF werden aangericht in het Shejaia district in het oosten van Gaza Stad.

Volgens het journaal van dinsdag jl. op de Israëlische TV-zender Channel 10 opende Hamas het vuur op de betogers waarbij minstens 20 doden vielen. De voorbije dagen heeft Hamas in verscheidene delen van de Gazastrook ca. 30 burgers geëxecuteerd die verdacht werden van collaboratie met Israël en informatie zouden hebben doorgegeven aan het IDF.

Het Palestine Press News Agency bericht dat Hamas beweerd had dat het “spionnen” had opgespoord in het Shejaia district en dat ze werden geëxecuteerd, nadat enkelen vooraf waren gemarteld en verhoord. Volgens Hamas zouden bij hun speurtocht wapens en communicatieapparatuur zijn gevonden die in het bezit waren van de “spionnen”.

In de eerste tien dagen van het begin van OPE (Operation Protective Edge) executeerde Hamas vier Palestijnen op verdenking van “collaboratie” met Israël, berichtte het Palestijnse dagblad Al-Quds. De krant citeerde bronnen in de Gazastrook waarover sprake was van de arrestatie door Hamas van 13 andere Palestijnen op verdenking van het doorgeven aan Israël van informatie over militiemannen en huizen van burgers.

Palestijnse bronnen vertelden dat militanten van de Al-Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas, agenten in burgerkledij de straat opstuurden om de bewegingen van verdachte informanten na te gaan. Sommigen van de gearresteerden werden beschuldigd van het “verspreiden van paniek en geruchten onder de inwoners” door te zeggen dat hun huizen zouden bestookt worden door Israël.

Niemand die straks verbaasd zal opkijken als de namen van de door Hamas geëxecuteerde Palestijnen straks weer opduiken op de lijst van vermoorde burgers door het IDF. “Dat tikt lekker aan,” denken ze maar zo bij Hamas.
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.