23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Hamas terroristen blazen UNRWA kliniek op om Israƫlische soldaten te doden
Publicatiedatum: donderdag 31 juli 2014 Auteur: Brabosh | 959 keer gelezen
Chamas, Gaza, Raketaanvallen, UNRWA, (zelfmoord) aanslagen, Kinderslachtoffers , Oorlogsvoering, Media_Politiek, Operation Protective Edge »
“Met de hoeveelheid cement die door Hamas werd gebruikt om het tunnelproject aan te leggen, konden er twee hospitalen, 20 scholen, 20 gezondheidscentra en 100 kleuterscholen gebouwd worden.”
[IDF Majoor-generaal Sami Turgeman op 30 juli 2014]

Gisterochtend, woensdag 30 juli, werden in Gaza drie IDF soldaten gedood toen zij in een gezondheidskliniek van de UNRWA [!]  de ingang van een tunnel ontdekten. De terroristen hadden in de kliniek blijkbaar een booby-trap geplaatst en in de explosie die volgde werden de soldaten op slag gedood.

Brigade-generaal Micky Edelstein, de IDF-commandant van de Gaza Divisie bracht verslag uit van de gebeurtenissen. Nadat hij de voorzorgsmaatregelen had beschreven vertelde hij “En toen gingen we met onze mensen naar binnen en zij [de terroristen] uit diezelfde terreurtunnel, bliezen de halve kliniek op met onze soldaten erin.”

UNRWA, de bijzondere hulporganisatie van de Verenigde Naties enkel voor Palestijnen, had niet meteen commentaar klaar om dit incident te verklaren. Echter, de woordvoerder van de UNRWA vertelde later dat de bewuste kliniek niet geregistreerd stond bij de UNRWA.

Dat doet het vermoeden rijzen dat de terroristen wellicht een bord hadden gestolen met het logo van de UNRWA en het op de deur hadden gespijkerd in een misdadige poging om het IDF te misleiden en te verbergen dat het gebouw de ingang van een tunnel verborg.

Het leger gaf intussen de namen vrij van de gesneuvelde soldaten met name staf-sergeant Matan Gotlib, 21, uit Rishon Lezion, staf sergeant Omer Chai, 21, uit Savion en sergeant Guy Algranati, 20, uit Tel Aviv.

Met de drie soldaten, leden van de elite eenheid Maglan van het IDF, komt de dodentol onder de IDF soldaten sindes het begin van Operation Protective Edge op 56 te staan.

Edelstein gebruikt haalde het incident met de vermeende UNRWA kliniek aan om de moeilijkheden te illustreren die het IDF ondervindt om een vijand te bevechten die bereid is om zowel burgers als niet-gouvermentele organisaties uit te buiten.

Majoor-generaal Sami Turgeman“Eens je zulke kliniek binnengaat en je ziet een bord van de UNRWA hangen en je weet dat daar een terreurtunnel is verborgen, besef je dat het een heel, héél gevoelig gebouw is en dan denk je aan de niet-terroristische Palestijnen die daar allemaal rondom leven en probeer je deze plaats niet te beschadigen,” zei Edelstein.

Edelstein vertelde dat Hamas militanten tot dusverre meer dan 1000 explosieve ladingen gebruikte waarmee duizenden gebouwen in de Gazastrook werden opgeblazen. Als voorbeeld noemde  hij dat afgelopen dinsdagnacht bij het doorzoeken van één enkele straat van de 28 gebouwen die er stonden er maar liefst 19 waren geboobytrapped [!]

Majoor-generaal Sami Turgeman [zie rechts], de bevelhebber van het Zuidelijk Commando van het IDF, zei gisteren dat het nog maar “enkele dagen in beslag zal nemen” vooraleer het militaire doel om de tunnels te vernietigen, zal voltooid zijn, hoewel dat proces complex blijft.

Turgeman onthulde dat het IDF zijn operatie afgelopen dinsdagnacht heeft uitgebreid naar nieuwe sites in het noorden en het centrum van de Gazastrook.

Hij vertelde ook dat met de hoeveelheid cement die door Hamas werd gebruikt om het tunnelproject aan te leggen, er twee hospitalen, 20 scholen, 20 gezondheidscentra en 100 kleuterscholen konden gebouwd worden.

Opmerkelijk: Woordvoerder van de UNRWA, Chris Gunness, in een interview van 30 juli met Al Jazeera (Arabisch) barst in tranen uit voor de camera. “De rechten van de Palestijnen, zelfs hun kinderen, worden volledig genegeerd en het is verschrikkelijk…,” begint hij zijn zin waarop hij in elkaar stort. Ik kan me voorstellen dat het zien in elkaar klappen van zijn levenswerk, met name het bolwerk van Hamas/UNRWA in Gaza, en de ellende die dit allemaal teweeg brengt, de man teveel is geworden. Dode kinderen raakt iedereen, en dat is erg, héél erg. Maar, zou Chriss Gunness ook zo hard huilen als het om Joodse kinderen gaat? Ik denk het niet, nee, helemaal niet.


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.