21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
UPDATE Joodse vrouw in Amsterdam zwaar mishandeld
Publicatiedatum: donderdag 31 juli 2014 Auteur: De Redactie | 1.068 keer gelezen
Antisemitisme binnenland, Islamitische Jihad, (zelfmoord) aanslagen, Media_antisemitisme, Operation Protective Edge »
Een joodse vrouw uit Amsterdam Oost is dinsdag zwaar mishandeld. De aanleiding hiervoor was de Israëlische vlag die Seraphina Verhofstadt aan haar balkon had hangen.

Verhofstadt is geslagen in haar gezicht en maag, terwijl 3 mannen met palestijnse sjalen die haar belaagden, 'kankerjood' riepen. Ook trachtten zij haar te wurgen. Ze had het geluk dat ze pepper spray bij haar had, anders had deze aanval haar het leven gekost.

Ze heeft volgens de Amsterdamse stadszender AT5 een zware hersenschudding, gekneusde ribben en verwondingen in haar gezicht aan de mishandeling overgehouden.

Rode verf
Met dank aan een bus pepperspray die Verhofstadt op zak had na eerdere bedreigingen, wist de vrouw te ontsnappen. Ze spoot enkele belagers in het gezicht en rende vervolgens weg. De politie beveiligt Verhofstadt nu en is op zoek naar getuigen van de mishandeling of mensen die weten wie de daders zouden kunnen zijn.

Kamervragen
De Tweede Kamerleden Klaas Dijkhoff (VVD) en Joram van Klaveren (Groep Bontes/Van Klaveren) hebben vragen over de kwestie gesteld aan het kabinet. „Kamervragen met een trieste aanleiding”, aldus Dijkhoff. „Joodse mishandeld om vlag. Kan niet”, twitterde hij. Ahmed Marcouch (PvdA) noemde het incident „afschuwelijk” en Elbert Dijkgraaf (SGP) stelde: „Onvoorstelbaar hoeveel Jodenhaat er vrijkomt deze dagen. Triest, schokkend en nog meer reden antisemitisme hard tegen te gaan”. Van Klaveren spreekt in zijn vragen van „schrikbarende ontwikkelingen van de afgelopen periode” die escaleren.

De mishandeling staat los van de 'balkonoorlog' over een Israëlische vlag, eveneens in Amsterdam Oost, tussen een joodse vrouw en haar onderbuurman.

Mevrouw Verhofstadt is erg positief over hoe de politie te werk is gegaan. Zij boden haar een safe place aan.

Lees HIER een ander bericht.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.