23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Opperrabbijn Jacobs: Kerken doen niets tegen Jodenhaat; Conflict Gaza niet importeren
Publicatiedatum: donderdag 31 juli 2014 Auteur: De Redactie | 1.035 keer gelezen
Gaza, Opperrabbijn Jacobs, Antisemitisme binnenland, Islamitische Jihad, Nederland tav Israel en Joden in NL, Operation Protective Edge »

Opperrabbijn Binyomin Jacobs vindt het jammer dat kerkgenootschappen geen stelling nemen tegen het antisemitisme in Nederland, zegt hij in een bericht op de website van RTV Utrecht.

Bij Jacobs werd eerder deze maand een ruit ingegooid, volgens hem omdat hij Jood is. De opperrabbijn had van andere religieuze instellingen een officieel statement verwacht. Jacobs: „Stel dat protestanten een ruit bij de bisschop ingooien, dan weet ik zeker dat ik vooraan had gestaan om uit te roepen dat dit niet kan.” Jacobs heeft wel steun gekregen van individuele personen, zegt hij.

Vanmorgen schreef ds. Arjan Plaisier, scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland, een reactie. „Rabbijn Jacobs, blijft u alstublieft in Nederland”, luidt de kop van zijn schrijven. Er gebeurt iets in onze samenleving dat ernstig zorgen baart, aldus de scriba van de PKN.

„In een Pro-Gaza-demonstratie werden antisemitische leuzen aangeheven en bedreigingen aan Joodse burgers. Hier en daar wordt de Hitlergroet gebracht en hakenkruizen getoond. (...) Opperrabbijn Jacobs uit Amersfoort vraagt zich openlijk af of er in de toekomst nog plaats is voor Joden in Nederland. Onze samenleving mag dit niet over zijn kant laten gaan. Wij accepteren geen land van ”minder Marokkanen”.
Wij accepteren geen land van minder Joden en al helemaal niet van ”weg met de Joden”. Verantwoordelijke burgemeesters en rechters zullen pal moeten staan voor deze bevolkingsgroep. Gelukkig klinkt er van diverse zijden een duidelijk nee tegen dit alles. Een samenleving die toelaat dat Joden worden gediscrimineerd, beledigd, bedreigd –verbaal en fysiek– is op het hellend vlak terechtgekomen.” Plaisier geeft aan het 
antisemitisme in het contact met de overheid aan de orde te stellen.

Lees ook RabbijnJacobs: "Conflict Gaza niet importeren"

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.